понеділок, 14 жовтня 2013 16:53

Політолог розповів про шанси кандидатів від влади і опозиції в проблемних округах

Політолог розповів про шанси кандидатів від влади і опозиції в проблемних округах
Фото: portal.lviv.ua

Партія регіонів на перевиборах у більшості проблемних округів шукатиме нових кандидатів, переконаний керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко. Про можливих кандидатів від влади та опозиції та їхні шанси на виборах 15 грудня він розповів Gazeta.ua.

Округ №223, Київ. Напевне, це єдиний округ, де Партія регіонів залишить свого кандидата, який уже програв вибори, - Віктора Пилипишина. І з упевненістю можна сказати, що він програє, бо столиця для влади втрачена. До того ж тут проживають чимало народних депутатів від опозиції. Вони зможуть проконтролювати і спрямувати виборчий процес. Припускаю, що переможе кандидат від "Свободи" Юрій Левченко, у якого фактично відібрали перемогу.

Округ №194, Черкаси. Тут перемога, як і торік, відбуватиметься у двобої почесного президента черкаського "Азоту" Валентини Жуковської і Миколи Булатецького, депутата Черкаської міської ради від "Батьківщини", невизнаного переможця минулих перегонів.

Округ №197, Канів, Черкаська область. Найбільше шансів у письменника Леоніда Даценка, який торік обійшов Богдана Губського, але Центрвиборчком не визнав його перемогу. Але якщо "регіонали" висунуть потужну політичну фігуру рівня Героя України, голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, то у них з'явиться шанс здобути тут мандат. Бо цей округ — сільськогосподарський, потребує інвестицій, які може забезпечити нардеп такого рівня. По-друге, наступного року Україна святкуватиме 200-річчя Тараса Шевченка, а це ще одна можливість для Канева отримати додаткові бюджетні кошти. Хоча Богдан Губський заявляє, що він знову піде по цьому округу й переможе, але активної підготовки його команди не видно.

Округ №94, Обухів, Київська область. Влада активно шукає заміну Тетяні Засусі, яка дискредитувала себе брудними технологіями на торішніх виборах. Тож її може перемогти будь-який кандидат від опозиції. Можливий кандидат — Остап Семерак, колишній народний депутат від БЮТу. Торік він був 76-м у партійному списку "Батьківщини". Його команда вже почала "прощупувати" округ. Ситуація з попереднім візаві Засухи Віктором Романюком складна. Проти нього порушено кілька кримінальних справ, він перебуває за кордоном. Хоча на час виборчої кампанії може повернутися в Україну, користуючись статусом кандидата. Навряд чи влада піде на його арешт — це тільки додасть йому електоральних симпатій. У цьому окрузі від влади міг би перемогти глава облдржадміністрації Анатолій Присяжнюк, проте президент не відпускає його на вибори.

Огруг №132, Первомайськ, Миколаївська область. Від опозиції однозначно балотуватиметься Анатолій Корнацький. Він повернувся в Україну і спробує утримати свою електоральну перевагу над провладним кандидатом. Його головним суперником може знову стати колишній заступник губернатора. Після виборів його зняли з посади, тому він офіційно не пов'язаний з адмінресурсом. Спробує себе позиціонувати як незалежний кандидат. Корнацькому може перешкодити колишній нардеп від БЮТу Михайло Соколов. Нещодавно він очолив обласну організацію "Батьківщини". Його підтримує діючий депутат Верховної Ради Роман Забзалюк. Якщо на цьому окрузі буде два кандидати від опозиції, то переможе провладний висуванець, хто б він не був.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів про шанси кандидатів від влади і опозиції в проблемних округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути