понеділок, 14 жовтня 2013 13:09

На проблемні округи підуть кілька "ляшкоподібних" кандидатів — експерт

На проблемні округи підуть кілька "ляшкоподібних" кандидатів — експерт
Олег Ляшко. Фото: reportazhyst.com

Партія регіонів не називає своїх кандидатів у проблемних округах з кількох причин.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"На їхню логіку може впливати, по-перше, те, що тотальна перемога влади на всіх округах насторожить Європу. Хоча навіть якщо кампанія пройде чисто та бездоганно, опозиціонери все одно будуть голосно верещати про фальсифікації, а не про те, що просто не змогли бути першими. По-друге, опозиція зараз занадто ослабла, аби виграти мажоритарку. Тому в "Регіонах" точиться дискусія: зіграти у піддавки чи чисто перемагати на всіх округах. У "регіоналів" для цього сьогодні є потенціал", - пояснив він.

"Як правило, перевибори — це низька явка. Вона гарантує прихід на дільниці найбільш організованого електорату — бюджетників. Така ситуація гарантовано забезпечує перемогу кандидатів від влади. Тому опозиції треба думати, яким чином організувати свій електорат. Те, що кандидат від "Свободи" Юрій Левченко їздить по всіх районах Києва, є свідченням того, що він пробує перенести власну кампанію на окрузі в масштаби всієї столиці", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-нардеп вдягнув депутатський значок на тушку індика, яку потім з'їв

За словами політолога, ці вибори проходитимуть із прицілом на президентські.

"У будь-якому випадку вони носитимуть характер не тільки боротьби за локального виборця. Кампанія буде завантажена геостратегічними зачіпками. Опозиція в цьому буде зацікавлена. Бо Янукович перехопив євроінтеграційну ініціативу, зробив її власною політтехнологією, яка може забезпечити позитивний результат у 2015 році. Тому "Батьківщина" та "Свобода" надаватимуть кампаніям своїх кандидатів певної геостратегічності. Ставки виключно на інтереси людей в окрузі не робитимуться", - зазначив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати виділили на вибори в проблемних округах 20,6 млн грн

Говорячи про те, які одіозні фігури можна буде побачити серед кандидатів, він наголосив: "Якщо Юрій Кармазін буде балотуватися, то це для нього буде спроба відокремити себе від зв'язку із Банковою. Для нього не буде табуйованих тем чи персон, на яких не можна нападати. Це буде така модель Ляшка, але з юридичним присмаком. Будуть пробуватися ще кілька "ляшкоподібних" кандидатів. В суспільстві існує втома від традиційних політичних персонажів — від чечетових та шуфричів. Тому буде спроба погратися на низових настроях".

Зараз ви читаєте новину «На проблемні округи підуть кілька "ляшкоподібних" кандидатів — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути