четвер, 21 січня 2010 08:20

Політолог Єрмолаєв прогнозує зрив другого туру

Політолог Єрмолаєв прогнозує зрив другого туру

В Україні існує ризик зриву другого туру президентських виборів 7 лютого 2010 року.

Про це заявив директор центру "Софія" Андрій Єрмолаєв.

"На другий тур я не виключаю спроб зірвати вибори з метою заморозити ситуацію. Причому, інтереси влади, мені здається, будуть вищі, ніж інтереси опозиції. В усякому разі, за цим варто дуже серйозно слідкувати", - сказав він.

"А вигода може бути очевидною і для президента, і чинного уряду", - заявив експерт.

Разом з тим, Єрмолаєв зазначив, що за своїм характером голосування в першому турі президентських виборів 17 січня було "протестним".

"На другий тур зберігається вся інтрига протестного голосування", - сказав він, додавши, що "на виборах 30 травня (день виборів до місцевих рад) ми будемо мати протест на регіональному голосуванні".

Крім того, політолог підкреслив: "Сумніваюся, що в країні є 50% виборців, які підтримують чинну владу".

Говорячи про наслідки підтримки кандидатами в президенти Сергієм Тігіпком і Арсенієм Яценюком одного з лідерів президентської гонки, Єрмолаєв зазначив: "Не можна виключати, що хтось із кандидатів (Тігіпко, Яценюк), розігравши спочатку роль молодого нового "протесту", раптом просто поведеться на вигоди і кар"єрну пропозицію".

"Але вони як політики повинні розуміти, що за їх поведінкою уважно стежать, і можливо для них це буде крок вигідний, але фатальний", - сказав він.

Разом з тим, за прогнозами експерта, внесення змін до виборчого законодавства України між першим і другим турами виборів може призвести до правових і політичних колізій.

"До цього можна приступити відразу після президентських виборів. Зараз ця справа невдячна", - заявив Єрмолаєв.

Крім того, політолог вважає, що є висока ймовірність парламентських виборів у 2010 році, але, за його словами, рішення про розпуск парламенту буде прийматися ближче до осені.

Прогнозуючи результати можливих парламентських виборів у 2010 році, експерт сказав: "Це буде нова якість парламенту. Він істотно оновитися і у структурі, і у складі", пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Політолог Єрмолаєв прогнозує зрив другого туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути