четвер, 11 березня 2021 14:31

"Політичні оцінки будуть нещадні" - журналіст Бутусов про фільм Bellingcat і Зеленського з Єрмаком

"Політичні оцінки будуть нещадні" - журналіст Бутусов про фільм Bellingcat і Зеленського з Єрмаком
ОП намагався приховати сліди зради, заявив Бутусов. Фото: president.gov.ua

Фільм журналістів-розслідувачів Bellingcat про провал операції із затримання бойовиків-"вагнерівців" може викликати "нещадні політичні оцінки". Про це написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, який також дав інтерв'ю Bellingcat.

Журналіст повідомив, що автор фільму Христо Грозєв 10 березня провів зйомки в Києві.

"Інтерв'ю дали два високопоставлених співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони, які брали участь у спецоперації із захоплення вагнерівців, екс-президент Петро Порошенко (санкціонував початок спецоперації), агент НАБУ Євген Шевченко (одним із перших написав про провал спецоперації), народний депутат Михайло Забродський (як член комітету з оборони, який 7 грудня запросив на засідання комітету командира спецназу ГУР МО, який розповів депутатам про хід операції і її провал).

Як повідомив мені Грозєв, йому телефонував керівник Офісу президента Андрій Єрмак, і запропонував зустріч в Києві, а також попросив записати для фільму інтерв'ю із державними діячами, які представлять у фільмі позицію Офісу президента в цій справі. За даними джерел в ОП, Єрмак хотів в якості спікерів представити будь-кого з інших учасників сумнозвісної наради у кабінеті президента. Однак в підсумку позиція влади у фільмі представлена не буде", - написав Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вимагали створення ТСК щодо "вагнерівців"

Журналіст розповів про свої висновки після спілкування із Грозєвим і того, як давав інтерв'ю по фільму.

"Більш за все фільм Беллінгкет буде викривати терористів Путіна, головний удар спрямований в цьому напрямку. Фільм буде, безумовно, дуже видовищний, і найважливіше - зрозумілий на Заході. Адже записи вербувальних бесід з "вагнеровцями", які виклала Яніна Соколова, поки не отримали необхідного резонансу в світі. це буде величезна подія в інформаційній війні з РФ. І це покаже обстановку в Україні всьому світу.

Чи буде цей фільм викривати Зеленського і Єрмака? Так, провал спецоперації в кабінеті президента Зеленського і спроба Офісу Єрмака приховати сліди зради будуть відображені у фільмі.

Політичні оцінки будуть нещадні - адже ОП відмовилася коментувати, а інтерв'ю учасників операції покажуть, що Єрмак брехав і влада України покриває зрадників.

Я відверто розповів про роль зрадника Демченко, про позицію Зеленського і Єрмака. Перш за все фільм Беллінгкет буде дискредитувати Офіс президента самим фактом виходу.

Влада України заперечувала сам факт проведення операції - а Беллінгкет на весь світ покаже, що спецоперація була, і ця спецоперація була провалена. Вся пропаганда Офісу Єрмака спростовувала моє розслідування, журналісти, близькі до ОП, писали інтерв'ю з Подоляком і Єрмаком, де все спростовувалося. А тепер українці побачать, що я написав правду, а Офіс президента відверто брехав громадянам України", - заявив Бутусов.

Торік у серпні стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків групи "вагнерівців", яких затримали 29 липня.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що ГУР Міноборони, СБУ та департамент із військових злочинів Офіса генпрокурора проводили спецоперацію з розшуку та затримання бойовиків.

За версією журналіста, зрив спецоперації міг статися через витік інформації з Офіса президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що інформація про зрив операції через зрадника в ОП - "дезінформаційна атака".

Видання ZN.UA повідомляло, що Офіс президента просив представника служби розвідки Великої Британії перешкодити виходу фільму Bellingcat.

Зараз ви читаєте новину «"Політичні оцінки будуть нещадні" - журналіст Бутусов про фільм Bellingcat і Зеленського з Єрмаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути