четвер, 19 липня 2012 15:23

Політична реклама на 10-15% дорожча за комерційну - експерт

Політична реклама на 10-15% дорожча за комерційну - експерт
Артем Біденко: За політрекламу у ЗМІ додатково доплачують "валізками". Фото: biz.liga.net

Політична реклама лише на 10-15% дорожча за комерційну.

Про це на прес-конференції у Києві сказав керівник Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко.

Він розповів, що завжди політична реклама була дорожчою за комерційну і вона коштувала у 2-3 рази вище. Так у 2006-2007 роках один комерційний білборд у Києві коштував 600 доларів, а політична реклама коштувала до 2 тисяч доларів.

Біденко додав: "З кризою ця ситуація докорінно змінилася. Політична реклама не стала коштувати дорожче: ані зовнішня реклама, ані реклама на телебаченні, ані в пресі, тому що попит був набагато меншим за пропозицію і відповідно спрацьовував економічний закон". Ця тенденція, за словами експерта, була зафіксована на останніх президентських виборах.

Він уточнив: "Могли бути якісь додаткові націнки за сюжет, особливо на телебачення. Та ці націнки скоріше були неофіційними. Грубо кажучи, заносилася валізка і відповідно встановлювався певний пріоритет по прайму, по якихось нюансам, але загалом ціна була однакова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передвиборна кампанія вже фактично розпочалася - експерт

"Цього року ми фіксуємо збільшення політичної реклами на зовнішніх носіях, яка десь на 10-15 % дорожча за комерційну", - розповів Біденко.

Водночас на телебачення і загалом у ЗМІ офіційно цієї різниці у ціні бути не може, вона переважно сплачується нелегально: "Але ця неофіційна частина — 10-15% максимум, бо ми все ще знаходимося у стані кризи і пропозиція поки що більша за попит".

Експерт також підкреслив, що дати приблизну оцінку вартості загалом реклами тої чи іншої політичної сили дуже важко, бо, наприклад, тільки у Києві працює 70 операторів зовнішньої реклами.

Зараз ви читаєте новину «Політична реклама на 10-15% дорожча за комерційну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути