Ексклюзиви
пʼятниця, 08 липня 2011 16:46

Поліція заарештувала колишнього редактора таблоїду News of the World

Поліція заарештувала колишнього редактора таблоїду News of the World

Співробітники британської поліція 8 липня заарештував Енді Коулсона - колишнього помічника прем'єр-міністра Девіда Кемерона зі зв'язків зі ЗМІ.

Арешт Коулсона пов'язаний з його попередньою роботою - головним редактором в популярному таблоїді News of the World. Газета була закрита через скандал, викликаний обвинуваченнями її співробітників у незаконному прослуховуванні телефонів як простих громадян, так і знаменитостей.

Через те, що інформація про прослуховування стала загальновідомою, у 2007 році Коулсон позбувся поста головного редактора газети, а в 2011 році - був змушений покинути команду прем'єр-міністра.

Скандал удостоївся обговорення в британському парламенті після того як з'ясувалося, що співробітники News of the World прослуховували родичів жертв терактів, а також платили хабарі поліції, щоб та їх не турбувала.

На думку слідчих, Коулсон знав про методи отримання інформації, що практикуються News of the World, однак не перешкоджав їм. Однак сам підозрюваний ці звинувачення неодноразово відкидав.

Після того, як скандал набув кримінальної справи, заступник виконавчого директора News Corp. Джеймс Мердок, син медіамагната Руперта Мердока, оголосив про закриття газети, що видавалася з 1843 року. Останній номер, в якому не буде комерційної реклами, вийде в світ 10 липня.

Зараз ви читаєте новину «Поліція заарештувала колишнього редактора таблоїду News of the World». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути