Ексклюзиви
пʼятниця, 08 березня 2013 00:43

Поки що шанси України на асоціацію з ЄС повністю не вичерпані – Погребинський

Поки що шанси України на асоціацію з ЄС повністю не вичерпані – Погребинський
Політолог припустив, що суд формально мав підстави позбавляти депутатського мандату Власенка. Фото: ua.golos.ua

Європа має повне право вимагати від української влади пояснень щодо ситуації з Власенком, оскільки Україна претендує на асоціацію з Євросоюзом.

Про це Gazeta.ua сказав директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський, коментуючи вимогу генсека Ради Європи Турб'єрна Ягланда пояснити йому, на яких юридичних підставах депутат від опозиції Сергій Власенко був позбавлений депутатського мандата.

"Правильно вони реагують. Адже у них є інформація, зміст якої такий, що тут відбулося пряме порушення законів, Конституції тощо, – говорить політолог. – Оскільки Україна намагається здобути асоціацію, то вони хочуть отримати пояснення. Я вважаю, що вони мають на це право. У таких обставинах, в яких Україна проситься туди, це абсолютно логічно. Якщо ви хочете бути частиною нашого простору, то тоді поясніть, будь ласка, що ви робите. І я думаю, що будуть пояснювати, і це нормально".

За словами Погребинського, поки що Україна ще має шанси на підписання Угоди про асоціацію з ЄС, і все вирішуватиметься після травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламентар закликав українську владу гарантувати роботу всім обраним нардепам

"Я й раніше думав, що шансів підписати Україні Угоду про асоціацію з ЄС не дуже багато. Але поки що шанси не вичерпані повністю. Там щось буде в травні вирішуватися. Європейські лідери після травня запланували зустріч. І ми остаточно дізнаємося. Поки що говорити, що це вже все, що все перекреслено – не варто", – зазначив експерт.

Він також припустив, що суд формально мав підстави позбавляти депутатського мандату Власенка.

"Я думаю, що формально там у судової гілки влади, у ВАСУ якісь підстави були (позбавляти Власенка мандату – Gazeta.ua). Тому нехай вони розбираються, і європейські юристи також досліджують чи це є порушення норм закону, чи ні", – наголосив Погребинський.

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка нібито через сумісництво з адвокатською діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Поки що шанси України на асоціацію з ЄС повністю не вичерпані – Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути