Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2013 15:48

Європарламентар закликав українську владу гарантувати роботу всім обраним нардепам

Європарламентар закликав українську владу гарантувати роботу всім обраним нардепам
Павел Коваль стурбований ситуацією з позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка. Фото: credo-ua.org

Голова делегації Європейського парламенту зі співпраці з Україною, депутат Павел Коваль стурбований ситуацією з позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка і закликає українську владу зробити необхідні кроки, щоб обрані парламентарі могли виконувати обов'язки у рамках депутатського мандата.

"Я глибоко стурбований позбавленням депутатського мандата Сергія Власенка і недавніми судовими процедурами, які позбавляють парламентських місць Павла Балогу й Олександра Домбровського, обраних на парламентських виборах у жовтні торік. Ця ситуація у черговий раз викликає стурбованість через виборче використання судової системи в Україні", - йдеться у заяві Коваля.

Депутат Європейського парламенту нагадав, що він очолював наглядову місію від ЄП у ході минулих парламентських виборів в Україні. У цьому світлі Коваль звернувся до остаточних висновків спостережної місії ОБСЄ, в яких були зафіксовані порушення під час виборчого процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фюле заявив: Позбавлення Власенка депутатського мандата - не європейський шлях

"Українська сторона взяла зобов'язання провести необхідні реформи, щоб усунути ці порушення, як частина умов, які необхідно виконати для підписання Угоди про асоціацію. Тож я закликаю українську владу зробити необхідні поліпшення виборчої системи і гарантувати, що всі обрані під час виборів у жовтні 2012 року зможуть посісти своє місце і працювати в рамках мандата у Верховній Раді. Належне виконання цих кроків - важлива умова демонстрації надійності виборчого процесу в Україні та бажання розділяти європейські цінності", - підсумував Коваль.

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Власенка.

Коваль спочатку відреагував на це рішення ВАСУ, написавши на своїй сторінці у Twitter: "Якщо місце Власенка у Верховній Раді буде забрано, це створить чергову проблему у відносинах України та ЄС".

Зараз ви читаєте новину «Європарламентар закликав українську владу гарантувати роботу всім обраним нардепам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути