середа, 06 березня 2013 17:46

Опозиція вже готова йти до ЄСПЛ щодо Власенка

Опозиція вже готова йти до ЄСПЛ щодо Власенка
Опозиція має намір написати позов до ЄСПЛ вже сьогодні ввечері. Фото: byut.com.ua

Опозиція вже сьогодні підготує позов до Європейського суду з прав людини щодо рішення Вищого адміністративного суду про позбавлення Сергія Власенка депутатських повноважень.

Про це після засідання суду сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Коли оцей так званий суддя читав рішення, він навіть не знав, що там написаною. Бо рішення це прийшло гаряче з Адміністрації президента. Тепер стало остаточно зрозуміло, що в Україні немає закону і немає суду. Це рішення було ухвалено за вказівкою Януковича", - підкреслив він.

Яценюк переконаний, що метою рішення ВАСУ є "системне знищення української опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд таки позбавив Власенка мандата

"Так можна вважати, що моя сьогоднішня робота по захисту Сергія Власенка також є сумісництвом. Чи якщо піду сніг розгрібати, то також скажуть, що суміщаю. Тому це - системний наїзд на опозицію", - зауважив він.

Опозиціонер додав: "Очолює цей наїзд особисто президент. І після цього я можу дати чітку відповідь: ні в яку Європу він (Янукович) не збирається. Його туди ніхто не пустить. Він бреше. Він їздить туди, щось розповідає, а потім приїжджає і з точністю навпаки все робить в Україні. Він вважає, що він цар всієї країни. А ми вважаємо, що в цій країні, відповідно до Конституції, тільки у народу є право на владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок: Якщо у Власенка не заберуть мандат, то для влади це дорівнюватиме смерті

Говорячи про подальші наміри опозиції, Яценюк зауважив, що наразі прийнято тільки одне рішення — подавати відповідний позов до Євросуду.

"Сьогодні ввечері буде підготовлений позов до Євросуду. І ЄСПЛ у найкоротші терміни буде розглядати це питання. У нас немає жодного сумніву, що Євросуд скасує це рішення (щодо позбавлення Власенка мандату — ред.)".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вже готова йти до ЄСПЛ щодо Власенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути