середа, 10 липня 2013 18:09

Поки президент сам у себе орендуватиме гвинтокрил, корупція в країні не зникне - "ударівець"

Поки президент сам у себе орендуватиме гвинтокрил, корупція в країні не зникне - "ударівець"
Віктор Чумак. Фото: gazetavv.com

Для того, щоб переламати ситуацію з корупційною складовою в суспільстві, потрібна лише політична воля, якої в Україні немає вже 20 років.

На цьому сьогодні наголосив голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, народний депутат від партії "УДАР" Віктор Чумак, повідомляє прес-служба політсили.

Він зазначив: "На жаль, у 90-ті роки корупція в Україні стала чинником, що сприяв розвитку конкурентності у бізнесі. Тоді не було чіткого набору правил, які б керували підприємницькою та бізнесовою діяльністю, тому усі проблеми залагоджувалися саме корупційним шляхом. Але потім цю хвилю корупції "зловили" чиновники і для них вона стала основним джерелом доходів. І саме ця корупційна рента, на яку живуть чиновники, не дає змінити ситуацію з корупцією в країні сьогодні".

За словами Чумака, поки президент України живе в "Межигір'ї" і сам у себе орендує гвинтокрили – про жодну політичну волю боротися з корупцією говорити немає сенсу. "Йому потрібно зняти квартиру, або зайняти частину приміщення на Банковій, як роблять більшість європейських лідерів, і працювати не 6 годин в день, як він зараз працює, а 10-12 годин", - висловив пораду нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Віктор Федорович мені ще не дзвонив" - Майк Щур про своє аудіо-привітання

"Вчора СБУ надіслала листа до уряду, де зазначила, що втрати українського бюджету через приховані тендерні закупівлі становлять 32-35 мільярдів гривень. І це той рівень корупції, про який сьогодні відкрито говорить СБУ. А на ці кошти можна, наприклад, впровадити в Україні страхову медицину чи повністю реформувати освітню галузь", - наголосив Віктор Чумак.

На думку "ударівця", судова та правоохоронна системах, не менш корумповані сьогодні ніж решта і однією з вимог Європи щодо плану дій по візовій лібералізації є реформування правоохоронних органів та органів прокуратури.

"Без сумніву, роботи ще вистачає. Потрібно прийняти закони, які врегульовують тендерні закупівлі, закони про недискримінацію осіб, закони про реформування правоохоронних інституцій та прокуратури, закони, що стосуються зміни виборчого права та виборчих процедур. І саме над цим ми працюватимемо на наступній сесії парламенту", - підсумував Чумак.

Зараз ви читаєте новину «Поки президент сам у себе орендуватиме гвинтокрил, корупція в країні не зникне - "ударівець" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути