вівторок, 27 липня 2021 16:05

Показали антирейтинг політиків

Показали антирейтинг політиків
Юлія Тимошенко і Петро Порошенко на засіданні Верховної Ради, листопад минулого року. Фото: Getty Images

Українці визначили політиків, яким довіряють найбільше та найменше. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 23-25 липня.

Серед політиків, за яких громадяни не стали б голосувати, 46% опитаних назвали п'ятого президента України Петра Порошенка. 36% не проголосували б за Юлію Тимошенко, 34% – Юрія Бойка, 29% – Володимира Зеленського, 26% – Олега Ляшка. Кожен п'ятий не проголосував би за жодних обставин за Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досягли планки - політтехнолог про Порошенка, Тимошенко і решту політиків-старожилів

Рейтинг довіри до політиків очолює Зеленський, йому довіряють 45% опитаних, не довіряють – 52%.

Юлії Тимошенко довіряють 31%, ні – 68%. Бойку 25% і 57% відповідно, Порошенку 26% і 72%, Медведчуку - 18% і 70%, Шмигалю - 16% і 51%.

Соціологи опитали 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих Росією Криму і районів Донецької й Луганської областей. Помилка дослідження не більш як 2%.

За президента Зеленського готові проголосувати 27,7% українців, якби найближчим часом відбулися вибори. За Порошенка проголосували б 13,4%.

У першому турі виборів президента 31 березня 2019 року за Зеленського проголосували 30,24% виборців. У другому - 73,22%. Що Зеленський обіцяв на виборах, можна прочитати тут.

Зараз ви читаєте новину «Показали антирейтинг політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути