субота, 10 липня 2021 19:48

Досягли планки - політтехнолог про Порошенка, Тимошенко і решту політиків-старожилів

Досягли планки - політтехнолог про Порошенка, Тимошенко і решту політиків-старожилів
Юлія Тимошенко і Петро Порошенко на засіданні Верховної Ради, листопад минулого року. Фото: Getty Images

Теперішні українські політики досягли "політичної планки". Про це сказав політтехнолог Ігор Гринів, який співпрацював з п'ятим президентом Петром Порошенком.

"Проблема Порошенка, як і кожного політика, що дуже довго перебуває при владі (до речі, така сама проблема є і у Тимошенко) — частина виборців не готова голосувати не тільки тому, що він комусь там не подобається, а просто через бажання бачити нові обличчя. Вони кажуть: "А за Порошенко я не буду ніколи голосувати! Я вирішив купити новий автомобіль і не хочу купувати та сідати за кермо вживаного авто", - цитує політтехнолога НВ

Рейтинги політиків змінюються не кардинально, в межах дуже невеликих похибок, говорить експерт.

"І фактично стабілізовані", — зауважив Гринів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко, Бойко і Тимошенко допомагають Зеленському

"Що медійний або електоральний рейтинг Зеленського залишається найбільшим, очевидно, бо запит суспільства на появу якихось нових фігур, які би могли створити конкуренцію Зеленському, не задоволений. Йде пошук у суспільстві", - сказав політтехнолог.

За словами експерта, президент Володимир Зеленський і його команда взяли на озброєння тактику заперечення у конфлікті з попередниками.

"Насправді метою політичної роботи Зеленського є не переживання про державу, президентом якої він став, а швидше про цей дискурс і своє обличчя перед людьми", - говорить Гринів.

Якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 29,1% виборців проголосували б за чинного главу держави Володимира Зеленського. За Петра Порошенка - 13,4%, Юрія Бойка - 12,5%, Юлію Тимошенко - 11,3%.

Зараз ви читаєте новину «Досягли планки - політтехнолог про Порошенка, Тимошенко і решту політиків-старожилів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути