середа, 17 серпня 2011 16:17

Поглинання нових партій може знищити Партію регіонів - експерт

Поглинання нових партій може знищити Партію регіонів - експерт

Партії регіонів не треба зливатися з усіма підряд політичними силами.

Про це Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, коментуючи ініціативу прем'єра Миколи Азарова та віце-прем'єра Сергія Тігіпка про злиття Партії регіонів та "Сильної України".

"Мені здається, що Партії регіонів не потрібно підбирати усіх підряд. Тим більше, що більшість політичних сил, що можуть "влитися", вони тільки називаються політичними силами. Хіба що це робиться для того, щоб під парламентські вибори показати, що всі хочуть до Партії регіонів", - припустив політолог

"Я б радив Партії регіонів звернути уваги на громадських діячів, лідерів думок в регіонах. Але не залучати їх до вступу до партійних лав, а долучати до того, щоб вони слугували своєму місту, району чи селу", - додав експерт.

За його словами, слова Миколи Азарова про те, що "регіонали" будуть інтегруватися і   іншими політичними силами свідчить про те, що влада взялася за побудову єдиної провладної партії.

"Це схоже на ЗаЄДУ, НДП. Як люблять жартувати, яку б партію не будуй, все одно виходить КПРС", - підкреслив Віталій Бала.

На його думку Партії регіонів необхідно радикально модернізуватися.

"Їй треба очищатися від людей, які дискредитують членство у цій партії, бо вже багато хто з представників даної політичної сили прикриваються партійними квитками. "Регіоналам" треба налагоджувати комунікацію з суспільством,  а вони, натомість, вчергове добирають до свої лав ще когось", - підкреслив Бала

Експерт також нагадав, що попередні "партії влади" з часом принпинили своє існування.

"Влада заспокоює проте, як тільки така партія опиниться в опозиції, вона, спочатку, зі скрипом буде проходити до парламенту. В перспективі ж вона буде знищена", - резюмував Віталій Бала.

Зараз ви читаєте новину «Поглинання нових партій може знищити Партію регіонів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути