четвер, 04 березня 2021 14:23

Підсанкційний Дубінський створив об'єднання в Раді. У "Слузі народу" його потролили

Підсанкційний Дубінський створив об'єднання в Раді. У "Слузі народу" його потролили
США ввели санкції проти Дубінського у січні. Назвали його "частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача". Фото: @sluganarodu.official

Народний депутат Олександр Дубінський, який перебуває під санкціями США і якого вигнали з фракції "Слуга народу", створив у Верховній Раді міжфракційне об'єднання "Дубина – слуга українського народу". Про це у четвер оголосив у парламенті спікер Дмитро Разумков.

У кулуарах голова партії "Слуга народу" нардеп Олександр Корнієнко прокоментував таку інформацію.

"Я навіть не зрозумів. Там голова Дубінський, так? Народний депутат, яким є поки що Олександр Дубінський, це ж тимчасова історія, через кілька років ми не будемо депутатами, ми можемо утворювати міжфракційні об'єднання.

У регламенті щодо процедур створення і взагалі щодо цих питань є аж 1 речення, що депутати можуть об'єднуватися у міжфракційні об'єднання. Що таке міжфракційне об'єднання? Які у нього права, обов'язки? Як, на що воно може впливати? Ніхто не знає, цього в законі не написано".

"Нормальна, патріотична назва. Принаймні не російського", - додав Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партію Зеленського оновлять

Також Корнієнко прокоментував, чи виключать Дубінського з партії "Слуга народу".

"Є якась хибна думка, що з'їзд вирішує такі локальні питання. Локальні питання вирішують локальні організації. Буде конференція Київської обласної організації, вона буде певні рішення приймати", - сказав нардеп.

До об'єднання, окрім Дубінського, увійшли 5 нардепів зі СН - Олексій Мовчан, Сергій Швець, Анастасія Ляшенко, Андрій Боблях і Дмитро Чорний, а також виключений з фракції СН, а нині член групи "Партія "За майбутнє" Антон Поляков, повідомив у Telegram нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

11 січня США запровадили індивідуальні обмеження, зокрема проти Дубінського. США заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача". Торік Посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Американський відеохостинг YouTube заблокував канал Дубінського.

1 лютого парламентська фракція "Слуга народу" проголосувала за виключення нардепа зі своїх лав.

Дубінський відсутній на сайті СН на сторінці про обласні осередки та їх керівників.

Зараз ви читаєте новину «Підсанкційний Дубінський створив об'єднання в Раді. У "Слузі народу" його потролили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути