Ексклюзиви
неділя, 25 жовтня 2009 10:35

Підписи за зняття Мартиненка зібрали ще півроку тому

Підписи за зняття Мартиненка зібрали ще півроку тому
Списки під проектом рішення про зняття Миколи Мартиненка з посади лідера фракції НУ-НС були заготовлені ще в березні 2009 року.

Про це заявив член фракції НУ-НС, кандидат у президенти Анатолій Гриценко в ефірі Радіо "Свобода".

"Те, що я бачу зараз – це витягли списки, які були складені під проектом рішення про звільнення Мартиненка. Ці списки були заготовлені ще в березні минулого року", - зазначив депутат.

"Зараз під вибори хтось їх витяг. І я не бачу за цим реальної спроби консолідувати парламент. Це неможливо зробити зараз на фоні виборів", - додав він.

Поясненням появі цих списків Гриценко вважає "єдине – потріпати нерви Тимошенко, можливо, виторгувати якісь кадрові посади, можливо зменшити тиски з якихось питань приватизації, нічого іншого".

"Об"єктивно, в цьому зацікавлений президент. Чи робить це президент чи ні? Не знаю. Але заява Віри Ульянченко про те, що таке може бути, свідчить про те, що президент в долі через свій секретаріат якимось чином у вирішенні цих питань", - заявив Гриценко.

"Формально коаліція існує. Формально її не знищать… З точки зору відповідальності треба, щоб Тимошенко завершила роботу в уряді принаймні до завершення президентських виборів", - додав депутат.

Як відомо, голова Верховної Ради Володимир Литвин підтвердив існування 38 підписів членів фракції НУ-НС, зібраних для зміни лідера фракції. Мартиненка обрали лідером фракції 16 січня 2009 року.

Крім того, Гриценко заявив про можливість дострокових парламентських виборів: "Є відчуття більшості, навіть тих, хто сидить в парламенті, що цей парламент не працюватиме ще 3 роки".

Також депутат вважає можливими дострокові президентські вибори: "Якщо переможе Тимошенко чи Янукович, я більше, ніж переконаний, що вони не зможуть об"єднати країну і нас (через рік, півтора, максимум – два)".

Зараз ви читаєте новину «Підписи за зняття Мартиненка зібрали ще півроку тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути