субота, 30 квітня 2022 20:34

Подоляк розповів, чи обговорюють на переговорах санкції проти РФ

Подоляк розповів, чи обговорюють на переговорах санкції проти РФ
Подоляк висловив подивуваня, як Лавров може коментувати те, "в чому не береш участь і що не бачиш зсередини процесу". Фото: Офіс президента

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що на переговорах Україна і РФ серед іншого обговорюють денацифікацію, статус російської мови і скасування санкцій.

Про це він сказав у коментарі "Інтерфакс Україна".

"Не вперше доводиться говорити про те, що між фактами й фантазіями у представників РФ занадто велика дистанція", - зазначив Подоляк.

Він наголосив, що, по-перше, жодного разу за столом переговорів не бачив Лаврова - ні очно, ні в онлайн форматі. Тому Подоляк висловив подив, як Лавров може коментувати те, "в чому не береш участь і що не бачиш зсередини процесу".

"По-друге,"денацифікацію й російську мову" російська армія цілком конкретно "обговорила" з українцями в Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі і, звичайно ж, у Маріуполі. І всі відповідні висновки назавжди вписані в історію кров'ю невинних українських громадян", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров заявив, що Молдову "затягують в НАТО"

По-третє, Подоляк заявив, що "вже точно" в рамках переговорного процесу абсолютно не обговорюється проблематика глобальних міжнародних санкцій стосовно РФ.

"Оскільки досі не усунена причина для їхнього запровадження світовою спільнотою, а саме - окупація частини території України й віроломне порушення нашої територіальної цілісності та суверенітету. Ну і, зрозуміло, санкції не можуть обговорюватися з Україною без участі всіх інших країн, тому що запроваджував їх весь цивілізований світ у відповідь на абсолютну варварську поведінку Росії. І саме всім нашим партнерам разом з Україною вирішувати, коли і які рішення щодо санкцій приймати", - сказав він.

За словами радника керівника Офіса президента, тому він вже вкотре наполегливо рекомендує представникам РФ відмовитися від коментарів, які не є достовірними і скільки-небудь відповідними реальному перебігу переговорного процесу.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав нову мету війни в Україні - Москва хоче "звільнити світ від Заходу". Нібито Європа та США намагаються "придушити держави", які проводять самостійний курс у своїй внутрішній та зовнішній політиці.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк розповів, чи обговорюють на переговорах санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути