Ексклюзиви
пʼятниця, 05 червня 2020 13:31

Подерв'янський: Гордон просто пошляк

Подерв'янський: Гордон просто пошляк
Митець сказав про владу і суспільство. Фото: Сергій Старостенко.

Проблемою українського суспільства є те, що багато громадян досі живуть у "совку". Про це сказав художник і письменник Лесь Подерв'янський.

"У нас дуже великий відсоток ще живуть у совку. Ця зараза виявилася достатньо злої*учою. І здавалося б, люди, які цього совка майже і не бачили, але все одно ментально живуть у ньому.

Було б непогано зробити такий соціальний експеримент. Це вже за іншої влади. Зробити совкову резервацію і водити туди екскурсії з проживанням на тому місці. А деяких людей туди кримінально пхати примусово. Таке м'яке покарання. Місяць, або два, або рік. Щоб він прожив, де не буде туалетного паперу, не буде нічого. Там буде все, що було у совку. Це не буде тюрма, але це буде совок. І думаю, це би вилікувало", - сказав митець в ефірі програми, яку веде нардеп Олексій Гончаренко.

"Гордон - це пошлість. Він пошляк, просто пошляк. У нього мешти, до речі... Мешти Гордона, співи Гордона, Кобзон, цей самий, як його? Гіркін", - зауважив Подерв'янський.

Про "Квартал 95" художник сказав: "95 квартал" - це еманація (лат. emanatio - витік, розповсюдження. - Gazeta.ua) світового зла. Тому що це еманація КВНу, а КВН - еманація совка".

"Ми переживаємо драматичні моменти в нашій історії. Розвиток подій абсолютно закономірний", - заявив письменник.

Про теперішню владу сказав: "Вони роблять про*б за про*бом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лесь Подерв'янський розповів про поезію і дружбу

18 травня Дмитро Гордон опублікував інтерв'ю з російським окупантом Ігорем Гіркіним. А перед цим - з "прокурором" окупованого Росією Криму Наталією Поклонською.

Зараз ви читаєте новину «Подерв'янський: Гордон просто пошляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути