неділя, 20 червня 2010 16:25

Податковий кодекс від влади знищує дрібний бізнес - Павловський

Податковий кодекс від влади знищує дрібний бізнес - Павловський

Податковий кодекс від Азарова знищить малий бізнес. Так вважає нардеп від БЮТ Андрій Павловський.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"В Податковому кодексі, який нашвидку прийняла коаліція, є неприпустимі речі" - обурився він.

За його словами, весь податковий тиск перекладається на плечі малого і середнього бізнесу.

"Якщо раніше йому обіцяли податкові канікули, то замість цього маємо знищення спрощеної процедури. Робиться економічно-невигідно займатися дрібним бізнесом. Бо до єдиного податку додається ще 230 гривень пенсійного збору. Замість ринкового збору вводиться ринковий податок, який буде в кілька разів більшим, аніж той, що є. Цим фактично влада знищує дрібний бізнес. Натомість буде жити лише великий і надвеликий капітал, який контролюють десять кланів" - зазначив "бютівець".

Його однопартієць Дмитро Ветвицький додав, що БЮТ уже звернувся до столичного адмінсуду, аби оскаржити сам факт подання Податкового кодексу Кабінетом Міністрів.

"Регіонали" грубо порушили закон" - наголосив нардеп. "Ми за день до того, як розглянути кодекс від уряду, розглядали Податковий кодекс Катеринчука. І згідно з регламентом, якщо на цій сесії відхилений якийсь законопроект, то подібний до нього не може вноситися і розглядатися на цій сесії. А вони просто наплювали на все. Взяли, зліпили його незрозуміло з чого і проголосували на другий день".

Водночас "регіонал" Михайло Чечетов визнав, що урядовий кодекс дійсно недосконалий.

"Але чому колишня влада за п'ять років свого правління не винесла на розгляд Податковий кодекс Катеринчука? Я не кажу, що наш кодекс ідеальний. Але ми працюємо по 24 години на добу, щоб написати якісь закони. Тому ми прийняли кодекс в першому читанні, а тепер ще є два тижні на те, аби внести зміни, якщо когось щось не влаштовує. Ми поспіхом не приймаємо. Просто це фундамент для того, аби в майбутньому прийняти новий бюджет на новому Податковому кодексі. Ми зараз зустрічаємося з крупним, середнім бізнесом. Беремо їхні пропозиції" - зазначив політик.

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений на розгляд Кабінетом Міністрів. До кінця цієї сесії планує прийняти його вцілому. Перед тим Податковий кодекс від опозиції був відхилений.

Зараз ви читаєте новину «Податковий кодекс від влади знищує дрібний бізнес - Павловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути