субота, 19 червня 2010 11:38

Подаковий кодекс доб"є українську економіку - Яценюк

Подаковий кодекс доб"є українську економіку - Яценюк
Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк назвиває прийнятий у першому читанні податковий кодекс доїльним апаратом.

Про це він сказав в прямому ефірі Шустер Live.

"Будь-яка податкова система має виконувати дві функціі-фіскальну, тобто збирати податки та стимулюючу, тобто розвивати економіку, тому якщо не зозвивати економіку, то звідки сплачувати податки. У що перетворився податковий кодекс сьогодні. Українська економіка мені нагадує корову, яка ледь стоїть на ногах, а податковий кодекс-це доїльний апарат, який доб"є цю корову", - зазначив Яценюк.

За словами екс-спікера документ несе низку ризиків. Зокрема, його прийняття може привести до відпливу коштів з депозитів громадян.

"Наша рідна держава буде обкладати відсотки по депозитах громадян, які уже й так обкладені податком  додатковим податком у 5%. Я скажу до чого це призведе. Люди заберуть депозити з банків", - зазначив Яценюк.

Депутат також нагадав, що документ дає право податковій навідатися до будь-кого у квартиру.

Він також назвав несправедливою систему оподаткування, передбачену кодексом.

"Є дуже просте правило. Чим більше ти заробляєш, тим більше сплачуєш податків. У презентації кодексу ця норма була. Однак, коли його подали в парламент її не стало", - констатував екс-спікер.

Як випливає зі слів Яценюка, нічого доброго від кодексу не слід чекати і підприємцям.
"Податок на додану вартість. Цифри гуляють різні. Начебто не відшкодовані 65 млрд. гривень ПДВ. Однак це(податковий кодекс Азарова-Ред.) ж нічого не вирішує. Як і раніше для того, щоб відшкодувати ПДВ будуть заносити до 40%", - підкреслив екс-спікер.

Він також назвав міфом норму про податкові канікули.

"Всі пам"ятають, що на бігбордах Партії регіонів було написано податкові канікули для малого бізнесу. Насправді ж цим документом передбачається, що на податкові канікули можуть розраховувати лише новостворені підприємства, у яких оборот складає близько 300 тисяч гривень і то, тільки на один рік. Я Вам відкрию таємницю, таке підприємство ніколи не заплатить податок на прибуток, бо в нього просто не буде прибутку", - зауважив депутат.

Водночас, Яценюк переконаний, що кодекс буде прийнято вцілому в редакції першого читання.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Подаковий кодекс доб"є українську економіку - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути