пʼятниця, 14 січня 2022 12:33

Податкова хоче стягнути 200 тис. грн із Шабуніна, який критикує Зеленського

Податкова хоче стягнути 200 тис. грн із Шабуніна, який критикує Зеленського
У 2020 році активісту спалили будинок. Фото: @USPStudies

Державна податкова служба хоче стягнути з голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна 200 тис. грн податкового боргу.

Про це повідомив Окружний адміністративний суд міста Києва в четвер, 13 січня.

Позивачем є Головне управління ДПС у Києві.

Просять "стягнути із Шабуніна Віталія Вікторовича кошти платника податків із рахунків у банках, що обслуговують такого платника, на суму податкового боргу 227 437,92 грн".

Працюють над питанням про відкриття провадження за позовом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - брехун. Його другий термін поховають - Шабунін

Активіст пояснив, що йдеться про податок на доходи фізичних осіб, який він мав сплатити з пожертв на відновлення його спаленого будинку. Після того, як його будинок згорів позаторік у липні, він зібрав 1 263 544 грн від благодійників.

"Із цих пожертв сплачується два податки: військовий збір (його я вже оплатив) і податок на доходи фізосіб у розмірі 227 437,92 грн (саме його стягує з мене податкова).

Наприкінці червня я надіслав листа податковій із проханням відтермінувати оплату ПДФО. Терміни розгляду таких прохань - 30 днів, але відповіді на той лист я так і не дістав. Натомість мені найшов позов до ОАСК", - написав у Facebook.

Зібрану суму вказав у декларації, заборгованість планував погасити впродовж року.

"Нагадаю, що у вересні я оприлюднив ПІБ палія мого будинку, відповідальність якого є очевидною з матеріалів справи. Знаєте, що за цей час зробила Нацполіція і прокуратура? Нічого. Рівно так само нічого Нацполіція і прокуратура зробили в справі підкидання гранат під двері батьків моїх і дружини.

Влада не захистила мою родину й захищає нападників (нікого досі не покарали й навряд це буде). І за це я плачу двічі: податками до підпалення і податками з пожертв після підпалення. Дякую, дуже дякую, шановна владо", - резюмував голова ЦПК.

23 липня 2020 року Шабунін повідомив, що його будинок у селі Гнідин під Києвом підпалили. У громадській організації це назвали частиною системної кампанії із залякування антикорупціонерів.

У грудні того ж року біля квартири матері активіста в Рівному виявили вибухівку.

Зараз ви читаєте новину «Податкова хоче стягнути 200 тис. грн із Шабуніна, який критикує Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути