субота, 08 червня 2013 13:15

"Чомусь про людей, окрім Тимошенко, не згадує ні Батьківщина, ніхто" - Цибулько про інших політв'язнів

"Чомусь про людей, окрім Тимошенко, не згадує ні Батьківщина, ніхто" - Цибулько про інших політв'язнів
ФОТО: ipress.ua

Слідчі Генпрокуратури, які займаються справами засудженої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко, не ризикують оприлюднювати весь компромат на неї. Це може спричинити погіршення стосунків із Росією.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Тут є певна двобічність. З одного боку Євросоюз шантажує українську владу. Адже асоціація України з Євросоюзом важлива перш за все для Євросоюзу. Це зрозуміло всім. Але ЄС намагається зберегти обличчя, виставляючи рогатки на цьому маршруті, аби поставити у залежність від долі однієї людини долю мільйонів. Це дуже парадоксально. В Євросоюзі з числа пострадянських країн, балканських, майже у кожній був арештований і посаджений у тюрму колишній прем'єр-міністр. Раніше таке було у Хорватії. Ця країна зараз на порозі Cоюзу. Болгарія і Румунія — члени Євросоюзу. Всі розуміють, що фактично за тими ж статями засуджена і Юлія Тимошенко", - розповідає політолог.

Він запевняє, що Європу турбує управлінський стиль української влади, а не питання звільнення екс-прем'єрки.

"Україна - надто велика країна з певним службовим етикетом. Цей управлінський стиль не зовсім європейський. Через ситуацію із Тимошенко Європа каже Україні — міняйте стиль управління, міняйте принципи управління. Питання не в персоні Тимошенко. Це така стратегема, коли говориться про одне, а мається на увазі щось інше. Коли це так, асоціація не ставиться у залежність від персонального рішення по Тимошенко",- каже він.

Цибулько нагадав, що в Україні засуджено за політичними мотивами декілька десятків людей.

"Чомусь про цих людей не згадує ні Батьківщина, ніхто. І Євросоюз про це не згадує. А їх засудження також можна трактувати політично", - зазначає він.

На думку політолога, Янукович готовий піти на поступки ЄС, але повинні бути витримані усі процедури.

"Йому пропонується просто взяти і відпустити. Такі вимоги виштовхують Януковича на авторитарні дії. Дивно, чому Європа намагається так зробити. У нас же є розподіл гілок влади. Зрозуміло, в українських умовах, все це більш централізовано. З Луценком були завершені судові дії. Потім відбулося помилування. Воно можливе із Тимошенко, коли процедури будуть завершені", - наголошує він.

Також політолог висунув здогад, що "слідчі органи не ризикують показувати дещо більше про Тимошенко, бо це може стати подразником у міжнародних відносинах, перш за все із Росією".

Зараз ви читаєте новину «"Чомусь про людей, окрім Тимошенко, не згадує ні Батьківщина, ніхто" - Цибулько про інших політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути