понеділок, 10 грудня 2007 12:49

Плюща виженуть з НУ-НС через Тимошенко

Плюща виженуть з НУ-НС через Тимошенко
Заступник голови фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Руслан Князевич допускає, що фракція виключить депутата Івана Плюща зі свого складу, якщо той не підтримає кандидатуру Юлії Тимошенко при голосуванні за обрання її прем"єр-міністром.

Про це сказано в повідомленні прес-служби НУ-НС.

"Князевич зазначив, що не виключає можливості виключення його (Плюща) із фракції, додавши при цьому, що поки що це не спричиняє позбавлення депутатського мандата", - сказано в повідомленні.

Зі слів парламентарія, на одному із засідань політичної ради блоку було ухвалено рішення дати Плющу ще один шанс продемонструвати згоду з політикою фракції.

"Якщо він не змінить своєї позиції до вівторка (11 грудня), то ми будемо застосовувати ті заходи, які будемо вважати доцільними відповідно до Конституції й регламенту ВР", - передає слова Князевича прес-служба.

Парламентарій також нагадав, що на сьогодні на розгляді Конституційного Суду перебуває справа про можливість позбавлення мандата депутата у разі його виключення із фракції.

"КС взяв у провадження справу, і зараз вона перебуває на його розгляді. Я не виключаю, що правова позиція КС може бути на користь нашої фракції", - додав він.

29 листопада фракції "Блок Юлії Тимошенко" і Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді створили парламентську коаліцію (більшість) - "Коаліцію демократичних сил".

Коаліційну угоду підписали 227 з 228 депутатів, що входять до фракції.

Не підписав коаліційну угоду тільки Іван Плющ, пояснивши це бажанням домогтися консолідації політичних сил у Раді 6-го скликання.

Плющ не брав участь у голосуванні за обрання голови Ради, на посаду якого балотувався кандидат від його фракції Арсеній Яценюк.

Верховна Рада розгляне призначення лідера фракції БЮТ Юлії Тимошенко на пост прем"єр-міністра у вівторок, 11 грудня, пишуть Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Плюща виженуть з НУ-НС через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути