середа, 03 жовтня 2012 06:46

Спецтема: Закон про наклеп

Питання закону про наклеп ще не закрите - Бондаренко

Питання закону про наклеп ще не закрите - Бондаренко
mair.in.ua

"По суті, потрібно розуміти, що останнє рішення про скасування законопроекту про наклеп було прийнято виключно під впливом політичної ситуації", - заявила в ефірі 5 каналу народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

"Настільки заполітизували, заговорили тему, тобто були тільки емоції і ніякої присутності розуму з одного і з іншого боку, що просто зрозуміло було - ніякої перспективи спокійно обговорити тему, яку піднімав цей законопроект... Тому, потрібно шукати більш вигідний час для цього", - підкреслила вона.

При цьому народний депутат зазначила, що в даній ситуації дуже важливо не втратити "ось ту дискусію, яка почалася у відношенні того, чи можемо ми в відношенні того - чи можемо ми в Україні відстояти право на честь гідність та ділову репутацію кожного з нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" можуть повернутися до закону про "наклеп" - Шкіль

Вона також зазначила, що Партія регіонів пішла на поступку і тепер чекає активної участі журналістів у серії круглих столів та конференцій з проблематики захисту права.

"Я вважаю, що невірно було вибрано час, невірно були занесені якісь норми в закон, тобто вони досить жорсткі, і невірно спочатку поступив автор, не обговоривши це все, наприклад, з громадськими організаціями, з журналістськими колективами", - зазначила Бондаренко.

Нагадаємо, український парламент скасував ухвалений раніше у першому читанні скандальний законопроект представника Партії регіонів. За скасування рішення про прийняття законопроекту "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)" проголосувало 349 карток народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Питання закону про наклеп ще не закрите - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути