понеділок, 29 жовтня 2018 16:33

Питання української автокефалії хочуть забуксувати в суді

Питання української автокефалії хочуть забуксувати в суді
Громадянин Росії Юрій Харон позивається проти Верховної Ради у питанні томосу, пише нардеп Ігор Луценко. Фото: відкриті джерела

Верховний суд розгляне позов до Верховної Ради щодо скасування звернення до Вселенського патріарха Варфоломія із надання томосу.

Позов подав громадянин Росії Юрій Харон, заявив у Facebook народний депутат Ігор Луценко.

"Іноземний громадянин Юрій Самуїлович Харон, котрий в Україні легендований під іменем "отєц Гєдєон", вирішив через суд зупинити просування України до отримання права на власну православну церкву. Цей іноземець подав до Верховного суду на український парламент і вимагає визнати протиправною та скасувати постанову Верховної Ради", - повідомив Луценко.

Верховний суд призначив розгляд справи на вівторок, 27 листопада. При цьому Луценко додав, що Харон не мав права подавати відповідний позов до українського суду, бо має подвійне громадянство.

"Персонаж зізнався в інтерв'ю СБУ (на той час раднику Грицака), що він одночасно має українське та іноземне громадянство. Враховуючи певні обставини, відомі СБУ, факт наявності іншого громадянства є підставою для негайного позбавлення Юрія Самуїловича громадянства України, а відтак – можливості подавати до українського суду в рамках імітації "невдоволення" українських громадян процедурою отримання томосу нашою державою", - зауважив Луценко.

Він також нагадав, що з 2007-го столичні активісти судяться із Хароном через те, що він захопив частину території Національного музею історії України. За словами Луценка, іноземець встановив там капітальну споруду та незаконно зареєстрував право власності на неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русcкий мир" зазнав удару

Синод підтримав автокефалію Української православної церкви. Про таке рішення стало відомо ввечері 11 жовтня.

Документ складається з 5 пунктів. Відповідно до них, українська церква буде підкорятися Константинополю. Також анафема Української православної церкви Київського патріархату визнана недійсною. Для того, щоб Україна отримала томос, мають об'єднатися три церкви – УПЦ КП, УПЦ МП і УПАЦ (Українська православної автокефальна церква), заявив патріарх УПЦ КП Філарет. Таке зібрання відбудеться дуже скоро, пообіцяв.

Зараз ви читаєте новину «Питання української автокефалії хочуть забуксувати в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути