Ексклюзиви
вівторок, 09 червня 2020 19:48

Пісок від "слуги" - та сама "гречка", тільки в іншому виконанні

Пісок від "слуги" - та сама "гречка", тільки в іншому виконанні
Нардеп засипає піском столичні двори. Фото: сторінка Facebook Слуга Народу – Тищенко Микола

Місцеві вибори будуть надзвичайно заполітизовані. Про це Gazeta.ua сказав голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

"Парламент понижує партійну планку із 90 до 15 тисяч виборців. Коли за партійні списки голосуватимуть переважно в усіх районних центрах.

Місцеві вибори – це дискусія про каналізацію, водопроводи, дитячі майданчики, садочки, велодоріжки. А якщо вибори будуть за списками, буде намагання пройти під єдиним партійним гаслом, рекламною кампанією. Наприклад "зробимо їх разом втретє". Розмов про місцеву проблематику поменшає, а відповідно буде менше обізнаних із нею депутатів. Тези про "вину попередників", ігор в нові обличчя не уникнути.

Вже зараз у низці регіонів майбутні кандидати підкуповують виборців. Поки кандидатами не зареєстровані - порушень закону немає. Зараз період, коли можна легально купувати. Як народний депутат зі "Слуга народу" Микола Тищенко, який засипає піском столичні пісочниці. Та сама "гречка", тільки в іншому виконанні. Буде і адміністративний ресурс. Голова Закарпатської ОДА перевіряє потенційних кандидатів від СН. Такі дії шкодять репутації України в очах міжнародних спостерігачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко відповів на пропозицію партії Порошенка

За рік не побачили жодних ознак будівництва партії Зеленського. У фінзвіті за 2019-ий у них не було жодного офіційного працівника. Виходить, що частина апарату перебуває у тіні, а на місцях просто не існує партструктур.

Зараз хочуть за кілька місяців відбудувати механізм, який зможе працювати на виборах. Тому народних депутатів і ставлять керувати осередками. З такими можна працювати у ручному режимі, оперативно усіх скликати у приміщенні Верховної Ради.

Тепер "слуги" розуміють – групи у соцмережах не зможуть замінити реальну партію, формувати виборчі списки, забезпечувати роботу комісій, працювати з виборцями, агітувати. Лише центральна кампанія у соцмережах на місцевих виборах не спрацює, у віддалених селах можуть бути проблеми з Інтернетом", - каже Олексый Кошель.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що президент Володимир Зеленський особисто добиратиме кандидатів у мери.

Місцеві вибори заплановані в Україні на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Пісок від "слуги" - та сама "гречка", тільки в іншому виконанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути