четвер, 14 травня 2020 16:06

"Рішення щодо кандидатів у мери - за Зеленським. Це його партія" - "слуга"

"Рішення щодо кандидатів у мери - за Зеленським. Це його партія" - "слуга"
Президент Зеленський на з'їзді "Слуга народу" торік у червні. Фото: Макс Левін, LB.ua

Президент Володимир Зеленський особисто добиратиме кандидатів у мери на місцеві вибори. Про це заявив голова партії "Слуга народу", народний депутат Олександр Корнієнко.

СН висуватиме кандидатів у мери в усіх містах, сказав Корнієнко "Апострофу".

"Збираємо зараз інформацію з кількох джерел. Є команда Михайла Федорова (віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації. - Gazeta.ua) та Сергія Трофімова (перший заступник керівника Офісу президента. - Gazeta.ua), яка займається інтеграцією всього, що стосується регіонального розвитку, в одну систему. Вони намагаються поєднати щось від Мінрегіону, щось від ОП, щось із депутатської лінії. У них є цікава ідея, суть якої в тому, що вони багато-багато людей знайшли за певними параметрами і ми дивимося на цих людей, із кимось із них ведемо бесіди.

Але, коли ти людину знайшов за параметрами, то, швидше за все, це не чинний політик. Це може бути великий бізнесмен або управлінець. Або відома людина в місті. У них є якийсь портрет, за яким ми це все робимо. Потім ми відбираємо шортлисти таких людей і проводимо з ними переговори", - розповів голова партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у владу позаводили "кварталівців" та їхніх родичів

"Коли Зеленський ішов у президенти, у людей було багато питань, але питання, "чому він?" - було тільки в системних супротивників. У решти цього запитання не було. Тому що людям було зрозуміло, що він в Україні відомий та успішний, і в нього є досвід, є система цінностей, яка людям видавалася на той момент кращою, ніж у чинних політиків.

Також ми і по містах дивимося ймовірних кандидатів у мери. Це люди з цінностями і які прийшли зі сфер, де є успішний досвід. Чинні мери часто тиснуть на те, що вони досвідчені, але багато хто з них були мерами вперше. Той же Філатов був бізнесменом і трохи побув заступником губернатора. Але навчився якось. Тому й наші кандидати зможуть якось керувати містами, особливо, якщо ми дамо їм інструменти", - сказав Корнієнко.

Щодо тих, хто займається добиранням канидатур, то нардеп заявив:

"Це широке коло. Ми залучаємо й наші регіональні структури, хтось когось радить, десь Арахамія когось радить, тобто це процес широкий. Я сказав би, що Федоров і Трофімов його координують. А фінальне рішення прийматиме президент, тому що це його партія і він наш лідер".

Офіс президента зайнявся підготовкою партії "Слуга народу" до місцевих виборів. У підготовці задіюють голів облдержадміністрацій, повідомляли ЗМІ.

Місцеві вибори заплановано в Україні на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Рішення щодо кандидатів у мери - за Зеленським. Це його партія" - "слуга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути