середа, 13 травня 2020 22:49

Як Зеленський позаводив у владу "кварталівців" та їхніх родичів

Як Зеленський позаводив у владу "кварталівців" та їхніх родичів
Обіцянка щодо кумівства не виконалася. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський, попри обіцянку на виборах "Кумівства не буде" заводить у владу "кварталівців" та їхніх родичів.

Першими своїми рішеннями президент призначив головою СБУ свого друга дитинства Івана Баканова, якого до цього він підтягнув працювати керівником ТОВ "Квартал 95", пишуть "Букви"

Сергій Шефір – давній товариш та бізнес-партнер Зеленського, співвласник студії "Квартал 95" стає радником президента. І на сьогодні він один з трьох людей, які ухвалюють кадрові рішення в країні. Крім нього – це ще президент та голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Останній – 8 років друг президента, і саме це стало ключовим пунктом у рішенні залишити Єрмака на посаді, коли випливли записи, на яких брат керівника ОП торгує посадами, пишуть журналісти.

З "Кварталу" на Банкову перейшли виконавчий продюсер Сергій Трофімов та сценарист Ігор Костюк.

Тепер один – заступник керівника ОП з регіональних питань, а другий – з питань інформполітики та комунікацій.

Також з "Кварталу" у прес-службу президента перейшла Ірина Побєдоносцева.

Давній знайомий Зеленського по КВН Сергій Сівохо на кілька місяців став радником секретаря РНБО, поки бунтувати проти його політики "примирення" на Донбасі не почала навіть фракція "Слуга народу".

Керівником зовнішньої розвідки, потім заступником голови СБУ і зрештою радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова став ще один друг "Кварталу", екснардеп від "Батьківщина" Владислав Бухарєв. Багато років поспіль депутат постійно залучав "Квартал" до своїх піар-акцій на окрузі і, за чутками, є кумом Євгена Кошового, а його дружина підпрацьовує у "Кварталі" сценаристом (останнє, щоправда, там офіційно заперечують). І ось тепер Зеленський сам дав йому роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смикаються. Немає відповіді - куди рухається країна" - дали характеристику владі Зеленського

Віце-спікер Руслан Стефанчук знайомий із Зеленським багато років завдяки КВН.

Головою Державного управління справами став Сергій Борзов, який був директором команди КВК "Веселі перці". Його тесть – Наум Боруля, який свого часу був "правою рукою" Олександра Маслякова у грі КВК і обіймав посаду гендиректора компанії "АМиК". Донька Борулі Ірина Борзова обралась депутаткою від "Слуги народу" по 14 округу на Вінниччині.

Також від "Кварталу" до ВР потрапили мінімум 5 депутатів – актор Юрій Корявченков, гуморист "Мамахохотала" Роман Грищук, співвласник "Квартал-концерт" Максим Ткаченко, піарниця Ольга Руденко, сценарист Олександр Кабанов.

Ткаченка також прилаштували радником секретаря РНБО.

Сьогоднішній голова регламентного комітету Сергій Кальченко у 2019 році допоміг російському акторові зі "Сватів" Федору Добронравову у суді скасувати заборону на в'їзд в Україну. Як відомо, росіянин робив антиукраїнські заяви та підтримував анексію Криму Росією.

12 травня Зеленський призначив ексречницю "Квартал 95" Тетяну Руденко, сестру депутатки Ольги Руденко, членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

А ще, крім "Кварталу", є родичі та знайомі.

Штаб "Слуги народу" на Полтавщині на місцевих виборах очолив Сергій Корявченков, двоюрідний брат "Юзіка". Керівник ПрАТ "Рижівський гранітний кар'єр" у травні минулого року претендував на посаду голови Полтавської ОДА, але його переміг кандидат від Авакова Олег Синегубов.

Нардеп Микола Тищенко не приховує, що є кумом Андрія Єрмака.

Також у список "слуг" потрапили знайомі Зеленського по школі.

Нардеп, голова оборонного комітету Олександр Завітневич – чоловік однокласниці Зеленського Наталії. Кажуть, їхні родини дуже дружні.

Навчалась в одній школі із Зеленським і нардеп Тетяна Циба. "Так, вчилися в одній школі, але я на рік старша. Разом робили КВН, але після цього не спілкувалися", – розповіла депутатка. У список вона потрапила, скоріше, як представниця прес-служби Зеленського на виборах.

Впливові "кварталівці" привели на посади своїх людей.

Голова Запорізької ОДА Віталій Туринок неодноразово з'являвся на публічних заходах із власником компанії "Золотий Вік" Дмитром Поповим. І за чутками, саме останньому голова ОДА зобов'язаний посадою. "Тобі личить моє кохання", – лунає за кадром голос Зеленського з реклами.

За протекцією вже згаданого Максима Ткаченка, як стверджують ЗМІ, отримав посаду ексголова Луганської військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Директор Департаменту міського благоустрою виконавчого органу Київської міськради Олексій Кулеба був призначений на посаду за рекомендацією Андрія Єрмака.

Будучи кандидатом у президенти торік, Володимир Зеленський заявляв журналістам: "Не переймайтеся. Кумівства у нас не буде".

4 роки тому Студія "Квартал 95" висміювала за "кумівство" 5-го президента Петра Порошенка. Тоді вони співали про ексгенпрокурора Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Як Зеленський позаводив у владу "кварталівців" та їхніх родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути