четвер, 02 серпня 2012 12:09

Письменники брати Капранови присягу депутата підпишуть кров'ю

Письменники брати Капранови присягу депутата підпишуть кров'ю
Капранови кажуть, що депутатами зароблятимуть менше, ніж зараз. Фото: comments.ua

Брати Капранови розповіли, що вони отримали багато пропозицій від різних політичних сил йти на вибори по мажоритарним округам.

Про це письменники розповіли під час прес-конференції щодо презентації списку "Моральні авторитети проти "авторитетів".

"Громадські авторитети проти "авторитетів" - Українська платформа "Собор" представила список на вибори

"Ми, як і пан Огризко, отримали не одну пропозицію йти по мажоритарці. У нас нема мети, як би то пройти у депутати. Тоді ми будемо заробляти менше, ніж сьогодні. З нами воюють, якщо ми будемо сидіти сьогодні в інтернеті, вигадувати нові слова, і сподіватися, що вони від того здохнуть, це не допоможе", - сказав Дмитро Капранов, маючи на увазі владу.

Він розповів, що учасники списку Української платформи "Собор" підписують присягу кандидата у депутати.

"Запропоновано, що присягу у суботу на з'їзді кожен підписав своєю кров'ю. Не знаємо ще, як колеги до цього поставляться. Це приклад письменника Димарова, що відмовився від ордена Януковича, поставив кров'ю відбиток пальця, щоб не підробили", - сказав письменник Віталій Капранов.

Дмитро Капранов у свою чергу зазначив, що в присязі йдеться про те, щоб майбутні депутати не були громадянами будь-якої іноземної держави, мали задекларувати майно, у разі обрання депутатом голосувати особисто, не мати у своїй попередній діяльності фактів притягнення до кримінальної відповідальності.

Культурні та громадські діячі оголосили про спільний похід на вибори

"У присязі йдеться про те, що кандидат у депутати не є у будь-який спосіб залежним від іноземної держави, не є завербованим спецслужбою іноземної держави, і не є завербований українськими спецслужбами, що займаються політичним контролем за суспільством", - сказав він.

За словами письменників, одна з вимог Української платформи "Собор", якщо станом на 15 жовтня партія не набиратиме за результатами опитувань 5%, вони знімають свої кандидатури.

"У списку практично не було боротьби за першу 5-ку. У нас немає мети стати депутатами, бо треба створити організоване, але не злочинне депутатське угрупування", - додав Дмитро Капранов.

Зараз ви читаєте новину «Письменники брати Капранови присягу депутата підпишуть кров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути