неділя, 25 грудня 2011 12:07

Після випадку з FEMEN треба відкликати посла з Білорусі - Безсмертний

Після випадку з FEMEN треба відкликати посла з Білорусі - Безсмертний

Офіційний Київ нічого не зробив для того, щоб в Білорусі з українськими громадянами більше ніколи не траплялися історії, подібні волаючому інциденту, що стався з активістками руху FEMEN.

Про це заявив колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

На його думку, повинна була прозвучати жорстка заява українського МЗС, а далі наш посол в Білорусі повинен був вжити заходів, які сприяли б пошуку зниклих українських громадян. Київ міг би знизити рівень свого представництва в Мінську, відкликавши для консультацій посла.

"На ці дії МЗС України не повинно впливати те, чим займалися в Білорусі активістки FEMEN. Вони - українські громадяни, а в Білорусі в минулому безслідно зникли опоненти президента. Наша країна повинна була миттєво заявити про підтримку своїх громадян", - говорить Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Феменок" вивезли з Білорусі, але вони обіцяли повернутись

Прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Олександр Дікусаров лише заявив: "Українські дипломати в Мінську постійно контактують з компетентними органами Білорусі для отримання інформації".

Після виявлення дівчат він повідомив, що "наш дипломат вже зустрівся з трьома громадянками України, у них немає жодних скарг на здоров'я, почувають себе задовільно".

Нагадаємо, дівчат з української організації FEMEN в Білорусії били палицями, обливали зеленкою, обрізали волосся і погрожували вбити.

Зараз ви читаєте новину «Після випадку з FEMEN треба відкликати посла з Білорусі - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути