понеділок, 22 жовтня 2012 18:07

Після виборів зміни в уряді будуть на користь мажоритарників та людей Сім'ї - експерт

Після виборів зміни в уряді будуть на користь мажоритарників та людей Сім'ї - експерт
Сергій Таран: На Азарова спишуть усю кризу і тільки тоді відправлять у відставку. Фото: obozrevatel.com

Прем'єр-міністр Микола Азаров може після виборів ще втриматися недовго на своїй посаді через кризу — на нього спишуть всю провину за економічний провал і тільки тоді звільнять.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, говорячи про кадрові перестановки у Кабміні після парламентських виборів.

"Зміни будуть кардинальні. Єдиний шанс у Азарова залишитися ще на деякий час прем'єр-міністром — те, що на нього можуть списати абсолютно всю кризу, яка буде незабаром, а вже потім посилати у відставку. Як не парадоксально, зараз імовірність такої кризи і провалу — це єдине, що може тримати Азарова на посаді", - переконаний експерт.

Таран також підкреслив, що після виборів розпочнеться створення більшості і торги з депутатами-мажоритарщиками.

"Я думаю, що вони (мажоритарщики) мають якісь апетити і, очевидно, що їм будуть віддані якісь сфери. Тому пертурбації в уряді будуть на користь, у першу чергу, мажоритарних депутатів та людей, близьких до сім'ї президента. Як не дивно, мало імовірності, що цей торг буде на користь Партії регіонів", - пояснив Таран.

Політолог додав, що зараз партійна приналежність та партійна кар'єра мало що вирішують і не є гарантією отримання керівних посад в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко хоче піти з уряду, бо розуміє, що там будуть серйозні перетурбації - політолог

"Зараз переважно всі політичні рішення ухвалюються в Адміністрації президента, а не в політичних партіях. Окремі "регіонали" можуть посилити свої позиції в уряді, але це буде не за рахунок просування Партії регіонів, а за рахунок особистого просування тих чи інших членів ПР перед сім'єю президента", - підкреслив експерт.

Він додав: "Просування по партійній лінії можливі тоді, коли існують політичні коаліції,і тому всі політичні коаліції від різних політичних сил отримують свою квоту в уряді. А оскільки політичної коаліції як такої не буде, то призначенці від Партії регіонів не такі сильні, як призначенці Сім'ї. І на них робитиметься акцент. Це не означає, що "регіонал" не може буде близьким до сім'ї президента, але це буде основним визначальним критерієм".

Зараз ви читаєте новину «Після виборів зміни в уряді будуть на користь мажоритарників та людей Сім'ї - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути