понеділок, 18 січня 2010 07:22

Після виборів в Україні пануватиме політичний хаос - американські ЗМІ

Після виборів в Україні пануватиме політичний хаос - американські ЗМІ

Президентські вибори в Україні можуть привести не до перемоги одного кандидата, який отримає незаперечний мандат на владні повноваження, а до ще більшої політичної нестабільності, наголошується в статті Global Post (США).

"Насправді вибори можуть привести не до перемоги одного кандидата, який отримає незаперечний мандат на дії, а до ще більшого розброду", говориться в статті.

Гіршого часу для перспективи тривалої політичної боротьби в Україні складно придумати, пише американське видання. "Минулого року економіка України скоротилася більш ніж на 15%, уряд насилу оплачує свої рахунки, тоді як його фінансові ресурси швидко добігають кінця, а Національний банк ризикує оголосити дефолт по короткостроковим облігаціям вартістю в сотні мільйонів доларів. Тим часом рівень довіри до України в західних столицях впав до найнижчих відміток за весь час, і відносини з іноземними організаціями, такими як Міжнародний валютний фонд, що надав Києву кредит на $16 млрд, напружені", - підкреслюється в статті.

При цьому кандидати на вищий пост в держави вже попереджають про фальсифікацію результатів голосування і соціальні безлади, які можуть зробити їх суперники, що "вказує на те, що післявиборний період може виявитися неспокійним".

Крім того, відзначає GlobalPost, у разі виходу в другий тур найбільш рейтингових політиків - Віктора Янукович і Юлії Тимошенко - може трапитися, що коли людям доведеться вибирати з цих двух, В.Янукович виявиться ще більш непопулярним, ніж його амбітна опонентка.

"Але навіть якщо одна людина і вийде переможцем, якому не кинуть виклик в післявиборний період, політична нестабільність може продовжитися. Багато спостерігачів чекають, що Тимошенко введе більш централізований і контрольований режим, який застосує суворі заходи до олігархів і внесе зміни до конституції. Аналітики говорять, що це призведе до зростання напруженості і може спровокувати негативну реакцію, але, врешті-решт, може привести до стабільної політичної системи. Якщо переможцем стане Янукович, то, навіть не дивлячись на той факт, що він здається найменш орієнтованим на реформи кандидатом, йому як і раніше доведеться мати справу з парламентом, де панує політичний блок Тимошенко", - пояснюються в статті причини несприятливого прогнозу для України.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Після виборів в Україні пануватиме політичний хаос - американські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути