вівторок, 12 січня 2010 16:55

Західні ЗМІ вказали на помилки Ющенка

Західні ЗМІ вказали на помилки Ющенка

Напередодні українських виборів британське видання The Daily Telegraph вирішило проаналізувати помилки, які допустив Президент України Віктор Ющенко після своєї тріумфальної перемоги на хвилі Помаранчевої революції.

Видання згадало, як Віктор Ющенко почав своє президентство за небаченої підтримки українського народу. Однак, зараз Ющенко здається йде на президентські вибори без будь-якої надії на перемогу. Його рейтинг серед виборців надзвичайно низький, і тому він "приречений на образливе усунення ще до другого туру виборів".

"Що ж пішло не так в колишнього голови Нацбанку, якого лише п"ять років тому вітали як героя Помаранчевої Революції?", - запитується видання.

Замість того, щоб зосередитися на прагненні українців поліпшити щоденну ефективність уряду і придушити корупцію, Ющенко вбачав своє президентство як грандіозну історичну місію розмістити країну в серці Європи, пише The Telegraph.

"Він витрачав багато енергії на історичні проблеми, які йому близькі до серця, наполягаючи на визнанні Голодомору геноцидом проти українського народу", - стверджує видання.

"Таке спрямування не стало несподіванкою від чоловіка, що виказує інтерес, який граничить з одержимістю до української спадщини і щороку здійснює сходження на Говерлу в традиційному національному обряді", - пише The Telegraph.

У безладному світі української політики ні в чому не можна бути впевненим

Ющенку також дорікають в тому, що коли економіка захлиналася під час глобальної кризи, він зосередився на запеклому особистому протиборстві з колишньою союзницею по "помаранчевій коаліції" прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, яка теж охоче вдалася до здійснення помсти.

Видання також в курсі чуток, які стверджують нібито Ющенко може стати прем"єр-міністром під президентством Віктора Януковича, однак зазначило, що "у безладному світі української політики ні в чому не можна бути впевненим".

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Західні ЗМІ вказали на помилки Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути