понеділок, 16 липня 2012 12:09

Після виборів "Фронт Змін" припинить своє існування - політолог

Після виборів "Фронт Змін" припинить своє існування - політолог
Віктор Небоженко каже, що проект Яценюка заморозять. Фото: podrobnosti.ua

Політична сила "Фронт Змін", скоріше за все, припинить своє існування.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко, коментуючи рішення членів партії припинити членство в політичній силі, щоб балотуватися на виборах одним списком з "Батьківщиною" Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк сходив на прощу до Зарваниці і набрався віри в перемогу

"Це схоже на приховане повільне закриття проекту під назвою "Фронт Змін", який явно не пішов у Яценюка. Він із задоволенням перейде під марку, бренд "Батьківщина" при живій Тимошенко, тому, що підняти "Фронт Змін" виявилося непідйомним", - зазначив експерт.

Небоженко не виключає, що Яценюк хоче очолити цей "новий корабель".

"Вся ця історія про мілітарну форму, про цю рекламу - ну не в'яжеться у Яценюка "Фронт Змін" з самим Яценюком. Він більше схожий на геніального шахіста, ніж на захисника батьківщини. Тому, не дивно, що він переміщується на корабель більш розкручений і більше відомий. Він хоче очолити його. Крім того, що чисто політично і політологічно не ясно, як можна у своїй партії призупиняти своє членство і йти в іншу партію, це якийсь нонсенс. Але гаразд, це Україна, не страшно. Проте, приховані мотиви всього цього - це закрити проект "Фронт Змін", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк йде на парламентські вибори як безпартійний

Небоженко порівнює партію Яценюка з фірмою, яка наче і не банкрут, але все таки не функціонує.

"Він просто туди не повернеться. Зараз найбільш активна частина, яка проявить себе на виборах, залишиться в новій-старій структурі "Батьківщини", а "Фронт Змін" буде замороженою організацією. Так буває з фірмами, які не можуть вийти банкрутами, але при цьому вони припиняють свої дії. Усі, хто можуть працювати, хто прийшов до нього в епоху політичного успіху, все перейдуть в "Батьківщину". "Фронт Змін" був штучним проектом і у Яценюка вистачає розуму зрозуміти, що майбутнього у нього немає. Тому він робить ставку на КОД, на "Батьківщину", на інші організації але не на "Фронт Змін". Ні Яценюк, ні Мартинюк не підходять під "Фронт Змін", їм потрібні якісь менш авантюрні російські назви", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодувальники поставили опозиції ультиматум

З точки зору політтехнологій, Яценюк чинить правильно, впевнений Небоженко, проте це призведе до загибелі його власного проекту. "Люди ж будуть голосувати за так звану об'єднану опозицію, так що, чим менше там буде таких організацій, тим їм легше буде вибирати. Буде одна організація - "Батьківщина", і з політологічної точки зору це правильно: є Тимошенко, яка повинна підтримувати опозиційність з в'язниці, і є Яценюк, який перебуваючи на волі, бере участь у виборчій кампанії", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Після виборів "Фронт Змін" припинить своє існування - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути