середа, 16 листопада 2022 15:38

Після підозри голова Рахункової палати подав у відставку

Після підозри голова Рахункової палати подав у відставку
Голову Рахункової палати Валерія Пацкана підозрюють у незаконному одержанні 117,65 тис. грн компенсації за житло. Фото: Facebook.com/valerij.packan

Голова Рахункової палати, колишній народний депутат Валерій Пацкан, якого підозрюють у незаконному одержанні 117,65 тис. грн компенсації за житло, написав заяву про відставку.

Про заяву Пацкан повідомив у Facebook в середу. Написав, що не хоче "влаштовувати політичні розбірки".

Пацкан заявив, що Рахункова палата запланувала аудит щодо оборонної, безпекової, антикорупційної й правоохоронної сфери.

"Запланували і проанонсували перевірку НАБУ. Але в НАБУ вирішили не чекати, доки ми прийдемо до них, і завітали в гості першими. З "гостинцем" – вручили підозру мені як ініціатору перевірки", – написав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні шукають директора НАБУ: хто може зайняти крісло

Тепер звільнити Пацкана з посади має Верховна Рада.

24 жовтня Валерію Пацкану повідомили про підозру. У вересні 2017 року нардеп подав до апарату Верховної Ради заяву про компенсацію за житло. Хоча на той час уже нібито мав у власності квартиру в новобудові в Печерському районі Києва. У результаті за понад шість місяців він незаконно одержав 117,65 тис. грн, за версією слідства.

Пацкан на посаді голови Рахункової палати з березня 2018-го. Народний депутат сьомого і восьмого скликань. Обирався від партії "Удар" і "Блоку Петра Порошенка".

Зараз ви читаєте новину «Після підозри голова Рахункової палати подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути