понеділок, 24 жовтня 2022 14:45

Ще одному колишньому нардепу оголосили підозру – взяв у бюджету понад 100 тис. грн

Ще одному колишньому нардепу оголосили підозру – взяв у бюджету понад 100 тис. грн
Валерій Пацкан був народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка". Фото: Facebook.com/rp.gov.ua

Колишньому народному депутату Валерію Пацкану повідомили про підозру.

За даними слідства, екснардеп і нинішній голова Рахункової палати Пацкан незаконно отримав з державного бюджету 117,65 тис. грн. Про це повідомив Центр протидії корупції.

У вересні 2017 року нардеп подав до Апарату Верховної Ради заяву про компенсацію за житло. Хоча на той час уже нібито мав у власності квартиру у новобудові в Печерському районі Києва.

В результаті за понад шість місяців він незаконно одержав 117,65 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у хабарництві "слуга" викинув обвинувальний акт з вікна Toyota

"Проблемою у справі може стати те, що строк давності закінчується вже у березні 2023 року, оскільки Пацкану інкриміновано нетяжкий злочин. До цього часу детективи мають завершити розслідування, а суд ухвалити остаточне рішення", – пише ЦПК.

Це вже не перша справа щодо можливих махінацій із отриманням компенсації за житло нардепами.

Зовсім нещодавно апеляція Вищого антикорупційного суду засудила до трьох років тюрми колишнього депутата від "Блоку Петра Порошенка" Руслана Сольвара.

Ще два нардепи (колишній "регіонал" Олександр Пресман та Олександр Черненко від БПП) пішли на угоди зі Спеціалізованою антикорупційню прокуратурою, відшкодували збитки та отримали умовні терміни.

Окрім того, виправдувальні вироки отримали Андрій Левус з "Народного фронту" і Дмитро Колєсніков із "Опозиційного блоку". Прокуратура наразі оскаржує ці рішення в апеляційній палаті ВАКС.

Валерій Пацкан на посаді голови Рахункової палати з березня 2018 року. Народний депутат сьомого і восьмого скликань. Обирався від партії "Удар" і БПП.

Був першим заступником голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Минулого тижня взяли під варту колишнього народного депутата Максима Микитася, якого підозрюють у пропозиції €22 млн хабаря меру Дніпра Борису Філатову.

Також повідомили про підозру екснардепу Олександру Грановському. Його підозрюють у схемі на Одеському припортовому заводу, за якою державі завдали 93,3 млн грн збитків.

Зараз ви читаєте новину «Ще одному колишньому нардепу оголосили підозру – взяв у бюджету понад 100 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути