Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2022 16:47

Ще одному екснардепу оголосили підозру: схема на 93 млн грн

Ще одному екснардепу оголосили підозру: схема на 93 млн грн
Про підозру Олександру Грановському повідомили заочно, так як його місце перебування невідоме. Фото: Дмитро Ларін, "Укаїнська правда"

Колишньому народному депутату Олександру Грановському повідомили про підозру.

Йдеться про схему на Одеському припортовому заводу, за якою державі завдали 93,3 млн грн збитків. Про це повідомив Центр протидії корупції у п'ятницю, 21 жовтня.

Про підозру Грановському повідомили заочно, так як його місце перебування невідоме. Йому загрожує від трьох до шести років ув'язнення.

"У 2019 році ЗМІ повідомляли про те, що Грановський нібито отримав іміграційну візу, яка дає йому право на ізраїльське громадянство", – пише ЦПК.

Слідство встановило, що у 2015 році Грановський спільно зі своєю довіреною особою Ольгою Ткаченко організував схему, за якою ОПЗ продавав міндобрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21-річний син нардепки Королевської "чілить" на Maybach у Казахстані

"Далі все було за класикою. Ця компанія перепродувала товар іноземним компаніям за ринковими цінами, а фізично постачання їм забезпечував ОПЗ. Недоотримані прибутки ОПЗ складають понад 93 млн грн", – повідомляє ЦПК.

У 2020 році підозру у цій справі вже отримали двоє працівників заводу, власник компанії-учасниці схеми і довірена особа нардепа.

Олександр Грановський потрапив у Верховну Раду за списком "Блоку Петра Порошенка". Йшов 58-им. Був членом партії БПП, вийшов з неї у травні 2019 року. У парламенті був членом Комітету з питань правової політики та правосуддя.

Торік директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомляв про проєкти підозр Грановському та ще одному нардепу восьмого скликання Ігорю Кононенку.

Зараз ви читаєте новину «Ще одному екснардепу оголосили підозру: схема на 93 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути