Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 15:56

Після Донецька і Харкова чорнобильці захопили Пенсійний фонд у Львові

Після Донецька і Харкова чорнобильці захопили Пенсійний фонд  у Львові

16 листопада близько 100 представників Львівського обласного благодійного фонду "Діти Чорнобиля Львівщини" захопили приміщення регіонального управління Пенсійного фонду України у Львові й оголосили акцію протесту через невиплату пенсій і невиконання судових рішень з їх нарахування.

Про це повідомила голова Львівського обласного благодійного фонду "Діти Чорнобиля Львівщини" Валентина Буренок.

Як зазначила Буренок, до них зараз приєднуються представники районних організацій, а також очікується, що приєднаються афганці. Учасники акції протесту передали керівництву регіонального Управління ПФУ свої вимоги про виплату їм пенсій у розмірах, передбачених законодавством та відповідно до рішень судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович оголосив нам Голодомор!" - У Донецьку чорнобильці захопили Пенсійний фонд

"Ми хочемо отримати гарантію, що будуть виплачені заборгованості на підставі рішення судів і виплачені пенсії у повному обсязі. Ми готові після сьогоднішньої попереджувальної акції від завтрашнього дня вдатися до безстрокових акцій з оголошенням голодування. Ми готові голодувати в приміщенні Пенсійного фонду, ніж голодувати вдома, не маючи грошей на прожиття", – зазначила Буренок.

Вона також поінформувала, що сьогодні чорнобильці не мають наміру залишатися в приміщенні управління ПФУ і очікують на реакцію представників влади. Проте вже завтра вранці вони прийдуть сюди за відповіддю, і готові розпочати безстрокову акцію протесту, до якої вдалися чорнобильці у Харкові.

У той же час, у секторі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Львівській області заперечують факт захоплення приміщення Пенсійного офнда. За даними міліції, представники громадських організацій "чорнобильців" зайшли в приміщення Пенсійного фонду безперешкодно і без застосування сили. "Ніяких порушень громадського порядку не було зафіксовано", - підкреслив начальник СОЗ ГУ МВС у Львівській області Денис Харчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час сутички між "Беркутом" і чорнобильцями постраждали люди

Нагадаємо, що в понеділок, 14 листопада, чорнобильці Донецька прийшли в обласне управління Пенсійного фонду. Частина з них залишилася ночувати у приміщенні фонду. На наступний день чорнобильці оголосили безстрокове голодування до того часу, поки їхні вимоги не буде виконано і поки до них не приїде прем'єр Микола Азаров.

Сьогодні чорнобильцям, які продовжують безстрокову акцію протесту в будівлі Донецького управління Пенсійного фонду, представники облдержадміністрації запропонували "очистити приміщення", інакше обіцяють застосувати силу. Станом на сьогоднішній день, в актовому залі Пенсійного фонду залишаються 28 голодувальників пенсіонерів-чорнобильців. Зовні в наметах знаходяться ще 50 учасників голодування.

Тим часом, 15 листопада у Харкові близько 300 представників чорнобильських організацій зайняли приміщення регіонального управління Пенсійного фонду. Учасники акції протесту заявили, що перебуватимуть у приміщенні відомства, доки влада не виконає їхніх вимог.

Зараз ви читаєте новину «Після Донецька і Харкова чорнобильці захопили Пенсійний фонд у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути