вівторок, 15 листопада 2011 10:01

Донецькі чорнобильці провели ніч у Пенсійному фонді та розпочали голодування

Донецькі чорнобильці провели ніч у Пенсійному фонді та розпочали голодування

Донецькі чорнобильці провели ніч в актовій залі в обласному управлінні Пенсійного фонду.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Учора, 15 листопада, близько 500 чорнобильців у Донецьку провели мітинг з вимогою повернути пенсії, урізані з 1 листопада. Зокрема, вони повідомили, що розмір пенсій зменшився з 5-7 тисяч гривень до 900-1500 гривень.

Після голова обласного управління Пенсійного фонду запросив чорнобильців пройти до актової зали приміщення. Там місцеві чиновники намагалися пояснити мітингувальникам, чому їм урізали пенсії.

Але довести людям правильність таких дій чиновникам так і не вдалося. Після цього чорнобильці вирішили залишитися в приміщенні Пенсійного фонду і не залишати його до того часу, поки їх вимоги не буде виконано.

Крім того, 218 людей написали заяви на готовність провести голодування до того часу, поки до них не приїде особисто прем'єр-міністр Микола Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Кабміном чорнобильці на чолі з Ляшком викликають Азарова

Чорнобильці залишилися ночувати в будівлі Пенсійного фонду. Але до ранку їх кількість значно зменшилася - в актовому залі ночували 42 людини. Вмовити залишити будівлю вдалося місцевим чиновникам. Зокрема, до протестуючих приїхали губернатор Донецької області, Донецький обласний прокурор і начальник обласної міліції. Губернатор запропонував людям на ніч поїхати додому, з умовою, що вранці їх пустять назад. Оскільки серед мітингувальників було багато людей похилого віку і тяжкохворих, зокрема, інвалідів І-ІІ групи, багато хто погодився на ці умови.

Але наразі біля будівлі Пенсійного фонду знаходиться велика кількість співробітників міліції, які нікого стороннього в приміщення не пускають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова хочуть відмінити негайне нарахування пенсій за судовим рішенням

Протягом ночі чиновники вдавалися і до інших способів змусити чорнобильців покинути приміщення. Так, зокрема, до першої години ночі за розпорядженням чиновників були закриті всі туалети. До цього моменту вони під різним приводами намагаються змусити чорнобильців покинути Пенсійний фонд, але люди не погоджуються і планують залишатися тут, поки їх вимоги не виконають.

Наразі в актовій залі продовжують знаходиться 42 особи. У них є запаси води і вони мають намір продовжити голодування.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Янукович, б ... ь, виходь, с ... а" - чорнобильці під Кабміном кликали Президента

Голодуючі чорнобильці відмовилися проводити переговори із заступником начальника головного управління Пенсійного фонду Донецької області Владиславом Морозовим.

До протестувальників також прийшов голова "Союзу Чорнобиля України" в Донецьку Володимир Трубников. Протестуючі чорнобильці, у свою чергу, сказали, що Трубников і "Союз Чорнобиля" зливають їх інтереси владі. Вони обурилися, що для голови Союзу вхід до Пенсійного фонду відкритий, а чорнобильців, які хочуть потрапити до соратників - не пускають. Голодуючі назвали керівництво "Союзу Чорнобиля" зрадниками своїх інтересів і маріонетками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошей у бюджеті бракує не через пільговиків

У той же час, під будівлею Пенсійного фонду знову збираються люди. Вони планують встановити біля будівлі намети на підтримку тих, хто знаходиться в середині.

Стало відомо, що з сьогоднішнього дня звільнився голова головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області Георгій Якименко. Голодувальники вважають, що він пішов з посади, оскільки не впорався з поставленим завданням: "влада хотіла вчора, щоб вони пішли, але оскільки їх не вдалося викурити обманом, голова Донецького Пенсійного фонду і звільнився".

У той же час, за інформацією голодувальників, у Харкові біля Пенсійного фонду також знаходиться близько 700 обурених чорнобильців, які готові до активних дій.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі чорнобильці провели ніч у Пенсійному фонді та розпочали голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути