середа, 16 листопада 2011 14:49

"Беркут" зібрався очистити донецький Пенсійний фонд від чорнобильців?

"Беркут" зібрався очистити донецький Пенсійний фонд від чорнобильців?

Чорнобильцям, які продовжують безстрокову акцію протесту в будівлі Донецького управління Пенсійного фонду, представники облдержадміністрації запропонували "очистити приміщення", інакше обіцяють застосувати силу.

"Нам сказали про це відкритим текстом, що сьогодні до вечора актовий зал повинен бути вільний, - повідомив один з учасників переговорного процесу з владою Микола Ярема. - Переговори нічим не завершилися, але наших товаришів хочуть викинути з пенсійного. Нам сказали, що в наших інтересах очистити територію негайно".

Зараз в актовому залі Донецького управління Пенсійного фонду залишаються 28 голодувальників пенсіонерів-чорнобильців. Зовні в наметах знаходяться ще 50 учасників голодування.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Донецькі чорнобильці оголосили голодування

"Ми вийшли на мітинг, нам обіцяли що пустять назад. Так насправді було вчора - ми могли вийти і зайти. Сьогодні ж я та інші активісти опинилися на вулиці. Всередину "Беркут" не пускає. Усі чекають губернатора, але я даю голову на відсіч, що вони збираються людей звідти витягувати, вже дали таку команду", - вважає учасник акції Василь Лабунін.

Голова Донецької облорганізації інвалідів "Чорнобиль-Єдність" Микола Гончаров знаходиться в актовому залі: "На мене конкретно погрожують завести кримінальну справу. Але ми не здаємося. Зараз тут зі мною 28 голодуючих, у тому числі 3 жінки. Роблять деяким уколи, медпункт працює. Ми вирішили, що самі не підемо, будемо чекати губернатора. Він нам повинен розповісти, чим завершилося його спілкування з Азаровим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці увірвались до Пенсійного фонду у Харкові

"Нам передали, що зараз губернатор на зустрічі в Києві і ми чекаємо, як же вирішиться наше питання", - пояснив чорнобилець Євген, який голодує всередині будівлі.

Біля головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області в наметах ночували сьогодні більше 40 осіб.

"Напруженість зростає, прибувають люди в цивільному, схожі на працівників правоохоронних органів, сюди стягують "беркутівців". Ми готуємося до гіршого", - сказав голодувадьник Володимир Деркач, який знаходиться біля наметів.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" зібрався очистити донецький Пенсійний фонд від чорнобильців?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути