вівторок, 15 листопада 2011 13:22

"Янукович оголосив нам Голодомор!" - У Донецьку чорнобильці захопили Пенсійний фонд
15

Фото: Фото: Тетяна Заровна

42 людини почали другу добу голодування у будівлі Пенсійного фонду Донецької області. Ще 176 готові почати голодувати під стінами Донецького облуправління Пенсійного фонду.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, біля вищевказаної будівлі збільшується наметове місто: уже встановлено два десятки наметів, люди прибувають.

Тих, хто голодує, намагаються залякати представники силових відомств. Попереджають про порушення кримінальної справи щодо організаторів акції "за захоплення адміністративної будівлі".

Але чорнобильці наполягають, що вчора в актовий зал Пенсійного фонду їх запросило керівництво установи у спробі розтлумачити політику керівництва щодо пільговиків. Почутих пояснень вони не зрозуміли і не прийняли, тому залишаються в актовому залі до повного вирішення конфлікту.

Активісти вимагають соціальних виплат не тільки для себе, а й для "воїнів-афганців" і для дітей війни.

"Не вистачає грошей у скарбниці? Значить, не справляються ті, хто біля керма, або багато крадуть. Значить, потрібно міняти головних менеджерів!" - заявив про свою позицію учасник голодування Володимир Деркач.

"Я і дитя війни, і ліквідатор, і інвалід. Нам Янукович оголосив Голодомор: за перераховану з 1 листопада пенсію не зможу оплатити свої ліки. Якщо ми здамося, кінець буде всім", - зазначила активістка Алла Березовська.

Періодично в переговори з чорнобильцями вступають представники Донецької облдержадміністрації, але учасники акції не йдуть на поступки і чекають в гості прем'єр-міністра Миколу Азарова.

До будівлі управління ПФ і раніше пускають тільки його співробітників, представників влади та журналістів. Однодумці протестувальників підтримують акцію на вулиці.

У Донецьку зараз посилюється хуртовина, температура повітря - близько нуля.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович оголосив нам Голодомор!" - У Донецьку чорнобильці захопили Пенсійний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути