Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2010 12:59

Пинзенику не подобається уряд Азарова

Пинзенику не подобається уряд Азарова

Колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник сумнівається в ефективній роботі нинішнього уряду.

Про це йдеться у коментарі Пинзеника щодо призначення уряду.

Він вказав, що новий уряд сформовано не за функціональним принципом, а скоріше за принципом працевлаштування окремих людей.

За словами Пинзеника, логіку формування нового Кабміну важко пояснити. "Перш за все, звертає на себе увагу велика кількість "диригентів": поряд з прем"єр-міністром цю функцію покладено ще на шістьох віце-прем"єр-міністрів", - наголосив він.

"Одна й та ж функція розпорошена між різними виконавцями, що розмиває відповідальність. Хто в уряді відповідає за аграрний сектор - міністр аграрної політики чи віце-прем"єр з аграрних питань? Якщо міністр, то не потрібен віце-прем"єр, якщо віце-прем"єр, не потрібен міністр", - переконаний екс-урядовець.

Те саме, за його словами, стосується й питання: хто куруватиме економіку - віце-прем"єр чи міністр економіки.

При цьому, що й сама економіка "розбита" в уряді між вісьмома міністрами, а проблема енергетики закріплена за двома відомствами: енергетики та вугільної промисловості, над якими є ще один відповідальний за це член уряду - віце-прем"єр-міністр.

На переконання Пинзеника, для ефективної роботи країні потрібен функціональний уряд, у якому має бути один "диригент" - прем"єр-міністр, кожна функція закріплена за одним відповідальним – міністром, а всі робочі органи, які забезпечують виконання цієї функції, підпорядковані безпосередньо міністрові.

"Наприклад, коли податкову, митницю куруватиме міністр фінансів. У такому уряді достатньо 13-14 міністрів та одного прем"єр-міністра. В нинішньому ж складі їх 29", - підсумував Пинзеник.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Пинзенику не подобається уряд Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути