вівторок, 16 листопада 2010 15:21

Підприємці кидали у Раду туалетним папером, а депутати малювали дулю (ФОТО)
31

У вівторок, 16 листопада, підприємці зібралися під стінами Верховної Ради на мітинг проти ухвалення Податкового кодексу.

За даними організаторів акції, у ній взяли участь близько 44 тисяч осіб. Учасники тримали плакати із гаслами і висловлювали свої вимоги в гучномовці. Люди кричали: "ганьба" та били палицями в алюмінієві відра. Мітингувальники також дули у дудки, а водії, які проїздили повз них, тиснули на клаксони.

Протестуючі запустили в небо повітряні кулі з фотографіями віце-прем'єр-міністрів Сергія Тігіпка і Бориса Колесникова, а також прем'єр-міністра України Миколи Азарова з гаслом "ми прощаємося з авторами Податкового кодексу".

Крім того, під час проведення мітингу з проїжджої частини вулиці Грушевського у бік Верховної Ради полетіли кинуті учасниками акції близько 20 рулонів туалетного паперу, кілька жмень монет, кілька помідорів, а також великі пластикові пляшки з мінеральною водою.

Міліція, яка кільцем оточила Верховну Раду, на ці дії не відреагувала. Всі основні сили правоохоронців зосереджені на захисті паркану, який відокремлює площу Верховної Ради.

До мітингувальників вийшла лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Вона нагадала, що кодекс має підписати президент, тому треба йди на Банкову та домагатися, щоб він цього не зробив. Тимошенко обійшла по периметру мітингувальників, які скандували: "Юля". В цей час біля парламенту включили запис пісні "Разом нас багато".

Акції протесту відбувалися і всередині Верховної Ради. Народні депутати з БЮТ Сергій Сас та Михайло Волинець запустили у сесійній залі кульки, до яких був прикріплений плакат із зображенням дулі. Таким чином, опозиція протестувала проти ухвалення Податкового кодексу.

Після того депутати 244 голосами проголосували за накладання штрафу на цих двох "бютівців" у десятикратному розмірі.

Фото: Тарас Подолян / Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Підприємці кидали у Раду туалетним папером, а депутати малювали дулю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути