четвер, 30 серпня 2012 13:50

Під Верховною Радою "депутата" відлупцювали палицями за крадіжки
18

Фото: Ольга Каменєва

У четвер вранці біля будівлі Верховної Ради відбулося театралізоване дійство  "Що зробили б депутату на Січі чи покарай політика по-українськи". Його організувала "Українська платформа "Собор". Перші у виборчому списку партії кандидати в депутати – письменники брати Капранови були ведучими дійства. Прийшли на акцію в чорних вишиванках, поверх яких вдягли білі сорочки. Тут зібралося близько півсотні людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Чечетов наагітував на кримінальну статтю

Об 11.00 двоє чоловіків у чорних козацьких жупанах притягли до паркану, який оточує парламент, велику ляльку. На ній — світлий піджак, брюки і чорні шкарпетки та на шию прикріплені два аркуші: "Депутат" і "Я крав у товариства".

Організатори показали, що зробили б із депутатом, якби він вчинив крадіжку на Запорізькій Січі. Письменники по черзі випили по чарці наливки і по три рази вдарили кийками по ляльці. Те саме повторили ще четверо чоловіків.

- На Запорізькій Січі за економічні злочини карали тілесними пошкодженнями, - розказав присутнім історик та кандидат в нардепи Олександр Палій. - Якщо відбувалося казнокрадство, то прив'язували до ганебного стовпа та забивали буковими киями. Така сама екзекуція була за пограбування купців, що за наших часів називається рейдерством. За вбивство, як правило, розстрілювали. Також могли поховати живцем. "Мажорам", які завдали комусь фізичної шкоди, переламували ногу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партії регіонів уже ніщо не допоможе"

- Насправді, ми хочемо, щоб всі, хто прийдуть до Верховної Ради розуміли, що поки що це символічний акт, - сказав Віталій Капранов. -  Але якщо вони нас доведуть, то ця традиція повернеться. І не врятують ні паркани, ні міліціонери. Якщо когось із нас застукають на цих гріхам, ми готові скласти мандат і добровільно пройти процедуру очищення за допомогою цього кийка.

Акція закінчилася за 45 хв. Верховна Рада запрацює з наступного тижня. Організатори кажуть, що готують з цього приводу ще акції.

Зараз ви читаєте новину «Під Верховною Радою "депутата" відлупцювали палицями за крадіжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути