Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2017 17:39

Під вечір Рада таки визначилась з оцінкою "смертельної машини Путіна"

Верховна Рада звернулася до іноземних парламентів та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації.

Таке рішення депутати прийняли на вечірньому засіданні.

За відповідну постанову проголосували 258 з 338 депутатів.

 

"Рішення має і практичне, і символічне значення. У ці дні і влада, і суспільство продемонструвало себе на стороні армії. Прийшов час, щоб уся Верховна Рада звернулась до європейських партнерів з оцінкою смертельної машини Путіна", - сказав перед голосуванням спікер Андрій Парубій.

За його словами, голосування продемонструє "хто на стороні України, а хто проти".

У зверненні закликають "засудити Російську Федерацію за порушення режиму припинення вогню, передбаченого Мінськими домовленостями, навмисну руйнацію іррегулярними та регулярними збройними формуваннями РФ міста Авдіївка Донецької області та варварські напади на об'єкти, необхідні для виживання цивільного населення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили три сценарії Кремля щодо України

Також парламент доручив Генеральній прокуратурі надіслати до Міжнародного кримінального суду матеріали і документи про порушення міжнародного гуманітарного права під час агресії Росії.

Нагадаємо, в обід Верховна Рада двічі провалила включення відповідного звернення до порядку денного. Тоді в сесійній залі забракло голосів.
З 29 січня бойовики активізувалися в районі Авдіївської промзони. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто залишилося без світла, води та тепла. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

1 лютого Росія заявила про "гарантії" припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі Авдіївки. Пізніше терористи відкрили вогонь з "Градів".
Зараз ви читаєте новину «Під вечір Рада таки визначилась з оцінкою "смертельної машини Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути