вівторок, 07 лютого 2017 16:41

Викрили три сценарії Кремля щодо України

Викрили три сценарії Кремля щодо України

Кремль у гібридній війні може застосувати до України три сценарії: військовий наступ, ультиматум з вимогою федералізації і перетворення ОРДЛО в сіру зону замороженого конфлікту.

Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, повідомляє Ліга.нет.

"Можна не сумніватися: Кремль готовий і сподівається, що зможе нас штовхнути в спину, якщо ми раптом опинимося біля умовної прірви. Які сценарії може застосувати він до нас найближчим часом? Сценарій битви: це буде наступ збройних формувань з Донбасу, підтримуваних російськими військами з усіх можливих напрямків", - сказав Горбулін.

За його словами, можливий також ультиматум щодо федералізації і фактичної десуверенизації України.

"Сценарій деградація: це варіант перетворення України на сіру зону, нічийну територію нестабільності і замороженого конфлікту, приречену на поступову деградацію", - сказав він.

Україна сьогодні має бути готова до реалізації Російською Федерацією будь-якого з цих сценаріїв, наголосив Горбулін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада двічі провалила питання засудження агресії Росії

Також він додав: мета гібридної війни, розробленої в Кремлі, країною-агресором поки не досягнута. Тому війна має продовження і на сьогодні.

З 29 січня бойовики активізувалися в районі Авдіївської промзони. Внаслідок інтенсивних обстрілів місто залишилося без світла, води та тепла. В Авдіївці оголосили надзвичайний стан. Через загострення ситуації 31 січня президент Петро Порошенко зібрав Воєнний кабінет.

1 лютого Росія заявила про "гарантії" припинення вогню на Донбасі, зокрема в районі Авдіївки. Пізніше терористи відкрили вогонь з "Градів".

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Викрили три сценарії Кремля щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути