вівторок, 18 жовтня 2022 05:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Під санкції потраплять всі країни і компанії, які пов'язані з іранськими дронами-камікадзе – Держдеп США

Під санкції потраплять всі країни і компанії, які пов'язані з іранськими дронами-камікадзе – Держдеп США
Іран постачає РФ безпілотники-камікадзе, які вбивають українців. Фото: LB

Проти компаній та урядів, які співпрацюють з Іраном у розробці дронів-камікадзе, будуть запроваджені санкції.

Зміцнення альянсу Москви і Тегерана слід розглядати як серйозну загрозу всьому світу. США не зволікатимуть із запровадженням санкцій або інших заходів проти порушників, повідомив під час пресконференції представник Держдепартаменту Ведант Патель.

"Усі, хто веде справи з Іраном і може мати якийсь стосунок до розробки безпілотників або балістичних ракет, а також до постачання зброї з Ірану до Росії, повинні бути дуже обережними і виявляти належну обачність", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США покарають Іран за допомогу Росії – ЗМІ

Патель зазначив, що, за даними американської розвідки, деякі з проданих Росії іранських безпілотників виявилися бракованими.

Закупівля такої зброї в Ірану свідчить про те, що Росія має величезні проблеми і "вимушена звертатися за обладнанням до таких ненадійних країн".

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр також звинуватила Тегеран у брехні через заперечення того факту, що Росія використовує іранські безпілотники в Україні.

Уранці 17 жовтня Київ зазнав атак ударних іранських безпілотників Shahed-136, які Росія маркує як "Герань-2". Більшість ворожих БПЛА знищені силами української протиповітряної оборони.

Було чотири прильоти. Удари ворожих дронів припали на Шевченківський район – центр міста. Влучили у житловий будинок, там стався вибух. Відомо про двох загиблих і чотирьох поранених людей. 19 осіб урятували.

Двоє загиблих мешканців будинку – члени однієї родини. Серед них молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на шостому місяці вагітності.

Зараз ви читаєте новину «Під санкції потраплять всі країни і компанії, які пов'язані з іранськими дронами-камікадзе – Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути