Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2022 20:02

США покарають Іран за допомогу Росії – ЗМІ

США покарають Іран за допомогу Росії – ЗМІ
Джерело в адміністрації США заявило, що будуть санкції проти Ірану. Фото: eastnews.ua

США накладуть на Іран санкції за допомогу Росії у війні проти України.

Обмеження стосуватимуться третіх осіб, причетних до постачання озброєння з Ірану в РФ. Про це повідомляє Politico з посиланням на офіційного анонімного представника Сполучених штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран, як і Росія, відповідальний за вбивства українців – Офіс президент

"Чи збираємося ми робити більше щодо іранських військових продажів Росії? Абсолютно так. Для будь-якої людини у світі, яка або продає Ірану матеріали, які можуть бути використані для безпілотників чи балістичних ракет, або бере участь в польотах між Іраном і Росією: проявіть належну обачність, тому що ми абсолютно точно запровадимо санкції проти будь-кого, хто допомагає іранцям допомагати росіянам убивати українців", – вказало джерело.

У адміністрації президента США Джо Байдена публічно попереджали Тегеран щодо продажів БПЛА Росії. Але Іран збрехав про це.

Уранці 17 жовтня Київ зазнав атак ударних іранських безпілотників Shahed-136, які Росія маркує як "Герань-2". Більшість ворожих БПЛА знищені силами української протиповітряної оборони.

Було чотири прильоти. Удари ворожих дронів припали на Шевченківський район – центр міста. Влучили у житловий будинок, там стався вибух. Відомо про двох загиблих і чотирьох поранених людей. 19 осіб урятували.

Двоє загиблих мешканців будинку – члени однієї родини. Серед них молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на шостому місяці вагітності.

Зараз ви читаєте новину «США покарають Іран за допомогу Росії – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути