субота, 12 жовтня 2019 19:10

Петро Порошенко обговорив з Мадлен Мун перспективи Плану дій щодо членства для України

Петро Порошенко обговорив з Мадлен Мун перспективи Плану дій щодо членства для України
Фото: eurosolidarity.org

Перебуваючи у Лондоні для участі в заходах у рамках ПА НАТО, п'ятий президент України, голова політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зустрівся з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Мадлен Мун.

Петро Порошенко наголосив на важливості початку предметної дискусії на рівні союзників щодо перспектив надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі, і найбільш зручною нагодою для цього є Саміт НАТО у Лондоні в грудні 2019 року.

Наголошено, що, станом на сьогодні, Україна де-факто захищає східний кордон трансатлантичної безпеки Північноатлантичного альянсу, що є важливою конкурентною перевагою для майбутніх дискусій.

Сторони скоординували підходи щодо можливих кроків, на рівні Парламентська асамблея НАТО, у контексті євроатлантичних амбіцій України.

Петро Порошенко подякував Мадлен Мун за тверду підтримку ПА НАТО у питанні відсічі триваючої російської агресії.

Обговорено важливість зміцнення режиму трансатлантичних санкцій проти Росії до належного і повноцінного виконання Москвою Мінських домовленостей та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Відзначено принципову важливість відновлення Україною контролю над неконтрольованою частиною українсько-російського кордону та розміщення на окупованій територій Донбасу багатонаціональних миротворчих сил ООН.

Голова "Європейської Солідарності" наголосив, що його партія і надалі надійно стоятиме на сторожі ефективного втілення курсу євроатлантичної інтеграції держави, пріоритетність якого є вимогою Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Петро Порошенко обговорив з Мадлен Мун перспективи Плану дій щодо членства для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути