вівторок, 06 вересня 2011 12:14

Переїзд Ющенка із держдачі варто наслідувати іншим чиновникам - політолог Бала

Переїзд Ющенка із держдачі варто наслідувати іншим чиновникам - політолог Бала

Було б доречно, якби Віктор Ющенко як третій президент звернувся до тих чиновників, які мають можливість жити в приватних будинках, і закликав їх з'їхати з державних дач. Так прокоментував Gazeta.ua намір Ющенка переїхати з дачі в Конча-Заспі у приватний будинок голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Імовірно рішення Віктора Андрійовича переїхати з держдачі було викликане критикою в суспільстві. Адже після заяви Ющенка про те, що без цієї дачі він ніби-то буде жити на вокзалі, у його бік хлинула хвиля негативу. На жаль, сьогодні Ющенко не є такою фігурою, приклад якої будуть наслідувати", - сказав Бала.

На його думку, президенти, які обрані всенародно, повинні мати певні привілеї, зокрема, мати право селитися в державних будинках. А от щодо решти - прем'єрів, міністрів, їхніх заступників і спікерів парламенту - це залишається під великим питанням.

"Було б справедливо, якби вони повертали майно державі після складання повноважень або, принаймні, не слід надавати їм такі величезні й шикарні дачі. Звичайно, має бути певна видаткова частина. Але на чиновників витрачаються досить великі суми. У колишньому Радянському Союзі партійну номенклатуру утримували звичайні громадяни за рахунок податків. Такого бути не повинно", - вважає Бала.

Політолог відзначив, що квартири чиновникам мають надавати в тому разі, якщо вони переїхали до іншого міста, де не мають житла.

"Якщо людина живе в місті, де має квартиру і займає якусь посаду, то не бачу сенсу давати їй додаткову квартиру. Хіба що квартира має надаватись за законом через брак житлової площі, кількість дітей. Що стосується міністерств, то вони зазвичай мають кошти для викуповування квартир для своїх працівників. Тут теж треба серйозно подивитись, скільки людина пропрацювала. Нехай житло буде мотивацією, аби працівник себе добре проявляв", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Переїзд Ющенка із держдачі варто наслідувати іншим чиновникам - політолог Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути