Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 09:41

Перепоною на шляху до Європи є не Тимошенко, а Янукович - Власенко

Перепоною на шляху до Європи є не Тимошенко, а Янукович - Власенко

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко наголосив, що Європа стурбована не стільки процесом над Тимошенко, скільки загалом стандартами прав людини в Україні.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Коментуючи заяву президента Віктора Януковича про те, що єдиною перепоною на шляху до ЄС є Тимошенко, Власенко сказав, що справжньою проблемою є сам президент.

"Справа Тимошенко – це лише термометр рівня демократичних свобод в Україні, це лише справа, яка у всіх на виду. У нас таких справ, може менш брутальних, десятки тисяч. І проблема не у Тимошенко і не Тимошенко це створила. В Україні створена система, в якій відсутнє незалежне правосуддя, в якій відсутній захист нормальних свобод людини. І це основна перепона на шляху до Європи. А цю систему створив президент Янукович і його так звана команда. Тому перепона України до Європи зветься - Віктор Янукович", - сказав "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичні переслідування зупиняють євроінтеграцію України

Він уточнив, що в Україні ніколи не було ідеальної судової системи, але й таких випадків як з Тимошенко теж ніколи не було. "Всі розуміють, що вирок Кірєєва - це абсурд, бред і профанація юриспруденції. При цьому у нас сидять троє суддів в Апеляційному суді, одна із яких дружина співробітника ГПУ, усі троє призначені за день до слухання справи і відбувається все те, що було в Печерському суді", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Януковича асоціація з Європою неможлива

Захисник Тимошенко також розповів, що відеозйомку у камері екс-прем'єра проводила людина, яка представилась полковником Служби безпеки України.

"Я сьогодні з Юлією Володимирівною говорив з цього приводу. Вона сказала, що зайшла людина у супроводі керівництва слідчого ізолятору, представилась полковником СБУ, проти всіх її заперечень, почали там щось знімати", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через відео з Тимошенко керівнику пенітенціарної служби натякнули вчинити "по-офіцерськи"

Власенко наголосив, що "єдине, що на відео правдиве - прикута до ліжка Юлія Тимошенко. Все решта, це заздалегідь спланована провокація, заздалегідь підготовлена декорація".

Зараз ви читаєте новину «Перепоною на шляху до Європи є не Тимошенко, а Янукович - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути